n00125763-t

حتما برای شما هم اتفاق افتاده است که در حین خواب از فرط تشنگی بیدار شوید اما در حین خواب که بدن فعالیت خاصی انجام نمی دهد پس علت چیست؟ به گفته دانشمندان مغز انسان دارای ساعت هایی است که فعالیت های بدن را تنظیم می کند این امر سبب تداخل فعالیت های فیزیولوژیکی بدن می شود

دانشمندان دریافتند فعالیت‌های ساعت درونی مغز مهم‌ترین عاملی است که باعث می‌شود فرد هنگام خواب احساس تشنگی کند.

 

گروهی از دانشمندان بر پایه یک مطالعه جدید متوجه شدند فعالیت‌های ساعت درونی مغز مهم‌ترین عاملی است که باعث می‌شود در هنگام خواب بیشتر از هر زمان دیگر تشنه شویم.

«چارلز بورکو» از اساتید نورولوژی در دانشگاه مک‌گیل کانادا اعلام کرد او و همکارانش با مطالعات دقیق خود روی جوندگان متوجه شدند فعالیت‌های گسترده ساعت درونی مغز در هنگام شب باعث می‌شود فرد زمانی که به تخت خواب می‌رود، احساس تشنگی شدید داشته باشد.

پیش از آنکه تحقیق جدید به انجام برسد، دانشمندان در یک مطالعه مجزا به این نتیجه رسیدند که حجم آب مصرف شده توسط جوندگان دو ساعت پیش از آنکه به خواب بروند به میزان قابل ملاحظه افزایش میابد و البته علت اصلی این اتفاق هرگز مشخص نشد.

در مطالعه جدید کارشناسان ۱۲ موش را انتخاب کردند و دسترسی آنها به آب چند ساعت پیش از خوابیدن فراهم شد. فعالیت مغزی این موش‌ها به دقت مانیتور می‌شد و دانشمندان در پایان متوجه شدند افزایش عملکرد ساعت مغزی آنها مهم‌ترین عاملی است که موش‌ها را تشنه می‌کند.

 

منبع : دکتر سلام