بوی سیر و پیاز بسیار نامطبوع است برای خنثی کردن این بو می توانید از روش های موثری کمک بگیرید دمنوش های گیاهی مفیدی در این زمینه وجود دارد که برای از بین بردن بوی بد و زخم و آفت دهان بسیار تاثیرگذار و مناسب هستند برخی مواد طبیعی خاصیت خوشبو کنندگی و ضد میکروبی برای دهان دارند مصرف جوش شیرین ، دهان شویه آب نمک، مسواک و نخ دندان نیز به نوبه خود در این زمینه پرفایده هستند.
یک پژوهشگر طب سنتی راهکارهایی را برای از بین بردن بوی بد دهان هنگام خوردن سیر و پیاز معرفی کرده است که برای آشنایی با آنها میتوانید این مطلب را دنبال کنید.
حیدر عظمایی پژوهشگر طب سنتی گفت: مصرف پیاز و سیر به دلیل گوگرد و سولفور موجود در آنها باعث ایجاد بوی نامطبوع در دهان میشود.
وی با تاکید بر خاصیت آنتی بیوتیکی بوی پیاز و سیر افزود: مصرف این سبزیجات باعث ایجاد بوی نامطبوع در دهان، ریه و منافذ پوست می شود، اما سیر و پیاز به دلیل خواص متعدد دارویی موجود در آنها نباید از برنامه غذایی حذف شوندد. از طرفی دانستن این نکته خالی از لطف نیست که بلعیدن، تفت دادن و استفاده آب پز از این سبزیجات بوی نامطبوع آن ها را به حداقل می رساند.
عظمایی در خصوص سایر عوامل ایجاد بوی بد دهان تصریح کرد: خوردن غذاهای پرحجم و دیر هضم، عفونت دندان، لثه، معده و سینوزیت، رفلاکس معده، ترشحات پشت حلق، سرماخوردگی، عفونت لوزه و ریه، خالی بودن معده، استعمال دخانیات، نارسایی کلیه و برخی اختلالات کبدی موجب ایجاد بوی بد دهان می شود.
این پژوهشگر طب سنتی اظهار داشت: جویدن جعفری، کاهو، خیار و کرفس اثر خنثی کنندگی بالایی در رفع بوی نامطبوع دهان دارند. همچنین ماساژ جوش شیرین بر روی دندان ها بوی بد را جذب و خاصیت آنتی باکتریال دارد.
همچنین استفاده از دمنوش گیاهان معطر مانند میخک، هل، رازیانه، نعناع، بادرنج بویه، بابونه، زنجبیل، چای سبز، لیموترش و ماست دارای اثر خنثی کنندگی بوی نامطبوع هستند.
وی اضافه کرد: دود کردن گیاه تاج ریزی به از بین بردن بوی بد و زخم و آفت دهان کمک می کند. همچنین استفاده از دم کرده و عرق مازو، بو مادران و پوست انار به عنوان دهان شویه بسیار مفید است.
عظمایی بیان کرد: استفاده از دهان شویه گلاب و سرکه به نسبت پنج و یک روزی 2 الی 3 بار در روز باعث رفع خونریزی شده و خوشبو کننده دهان و ضد میکروب است.
همچنین ترکیب دمنوش رزماری و رازیانه هر کدام یک و نیم قاشق چای خوری و 2 قاشق چای خوری نعناع با 2 لیوان آب جوش، 2 تا 3 بار در روز بسیار موثر است.
این پژوهشگر طب سنتی تصریح کرد: ترکیب چهار قاشق چایخوری جوش شیرین یک چهارم قاشق چایخوری نمک دریا، سه قطره عصاره گریپ فروت و یک قطره سیر در یک لیوان آب معدنی جوشیده به عنوان دهانشویه برای از ببن بردن بوی بد دهان، جرم و پوسیدگی دندان تاثیر چشمگیری دارد.
وی در پایان یادآور شد: استفاده از دهان شویه آب نمک، مسواک و نخ دندان در از بین بردن بوی نامطبوع دهان مفید است.
باشگاه خبرنگاران جوان