مشکلات ناباروری زیادی در افراد مختلف پدید می آید و علت عمده این مشکلات مصرف مواد غذایی حاوی مواد نگهدارنده است برای پیشگیری از آسیب های ناشی از این مواد ماده ای به نام رزوراترول نیاز است که در برخی میوه ها به وفور یافت می شود تحقیقات زیادی در این زمینه انجام شده است که در ادامه مطلب به بررسی آن ها خواهیم پرداخت.
رئیس مرکز تحقیقات استریولوژی دانشگاه علوم پزشکی شیراز از کشف تاثیر منفی ماده نگهدارنده «متابی سولفیت سدیم» بر باروری مردان توسط محققان شیرازی خبر داد.
دکتر نورافشان گفت: در این مطالعه تاثیر ماده متابی سولفیت سدیم که جزو معروف ترین نگهدارنده ها است مورد بررسی قرار گرفت و حتی در مقادیری که مصرف آن مجاز توصیه شده هم خطراتی هرچند اندک را دیدیم.
وی افزود: ما واقعاً نمی دانیم که انسان ها در طول روز در معرض چه مقدار از این ماده هستند و دفعاتی که از مواد غذایی حاوی نگهدارنده متابی سولفیت سدیم استفاده می کنند نامشخص است اما به طور کلی میزان مجاز مصرف این نگهدارنده روزانه حداکثر به ازای هر کیلوگرم وزن فرد، کمتر از یک میلی گرم است.
دکتر نورافشان گفت: طبق بررسی های صورت گرفته ماده نگهدارنده یاد شده باعث کاهش تعداد سلول های اسپرم و حرکات آن می شود، همچنین عمده سلول های بیضه تحت تاثیر این ماده قرار گرفته و از بین می رود.
وی با اشاره به فعالیت های محققان مرکز تحقیقات استریولوژی دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: این تیم مطالعاتی علاوه بر کشف تاثیر منفی ماده نگهدارنده متابی سولفیت سدیم بر ناباوری مردان، ماده ای را برای کاهش عوارض یاد شده پیشنهاد دادند.
دکتر نورافشان یادآور شد: طبق این تحقیقات، اساتید ماده ای را یافتند که در جلوگیری از عوارض ماده نگهدارنده یاد شده بسیار موثر بوده و توجه به آن از سوی افراد ضروری است.
رئیس مرکز تحقیقات استریولوژی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: طبق مطالعات این محققان شیرازی مصرف ماده «رزوراترول» که در انگور سیاه بسیار فراوان وجود دارد همزمان با استفاده از مواد غذایی حاوی نگهدارنده متابی سولفیت سدیم برای کاهش عوارض آن بسیار موثر است.
به گفته دکتر نورافشان، توت فرنگی، تمشک، توت سیاه و آلوی سیاه نیز سرشار از رزوراترول است.
رئیس مرکز تحقیقات استریولوژی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در ادامه افزود: تاثیر مواد نگهدارنده در برخی موارد حتی در حد مجاز هم میتواند مشکل ساز باشد و مردم باید مصرف غذاها و نوشیدنی های حاوی مواد نگهدارنده را محدود کنند.
به گفته وی، متابی سولفیت سدیم یکی از معروف ترین نگهدارنده ها است که در بسیاری از مواد غذایی و به ویژه نوشیدنی ها وجود دارد.
منبع: خبرجنوب