یوشینوری اوسومی یک زیست شناس اهل ژاپن است. وی از استاتید بزرگ علمی بوده و تا کنون جوایز علمی بسیاری را دریافت کرده که گل سرسبد آنها جایزه نوبل پزشکی سال 2016 به دلیل تحقیقاتی بسیار مفید و بزرگ در زمینه اتوفاژی (خود خوری) سلولی انجام داد بدست آورد.
آنطور که در مراسم نوبل گفته شد: «کشفیات او [یوشینوری اوسومی] راه را برای فهم اهمیت بنیادین اتوفاژی در بسیاری از فرایندهای فیزیولوژیک، مثل سازگاری با گرسنگی یا پاسخ به عفونت باز کرد. جهش در ژنهای اتوفاژی میتواند منجر به بیماری شود و فرایندهای اتوفاژی در
بسیاری از امراض، مثل سرطان و بیماریهای عصبی دخیل هستند.» آنطور که در بیانیهی کمیتهی نوبل آمده: «بیش از ۵۰ سال است که اتوفاژی شناخته شده.» ولی اهمیت آن در فیزیولوژی و پزشکی «فقط پس از پژوهشهای یوشینوری اوسومی که تغییر پارادایم ایجاد کرد شناخته شد.»
اکنون پژوهشهای زیادی برای ساخت داروهایی که میتوانند اختلال در اتوفاژی را برطرف کنند در دست انجام است. نوبل پزشکی امروز اولین جایزهی نوبل سال ۲۰۱۶ بود. فردا جایزهی نوبل فیزیک اهدا میشود و در روزهای بعد هم به ترتیب نوبت به شیمی، صلح و اقتصاد میرسد. جایزهی نوبل ۹۳۷ هزار دلار ارزش دارد.
منبع : دکتر سلام