به کمک دانش اصلاح ژنتیک چندی پیش محصولاتی به نام محصولات تراریخته به بازار مصرفی خانواده ها معرفی شد ابتدا همه بر این باور بودند که این محصولات هیچ گونه مشکلی نداشته و کاملا سالم هستند اما به مرور زمان اثرات مخرب این محصولات بر ژن انسان ها خود را نمایان ساختند.
محصولات دستکاری شده ژنتیکی یکی از بزرگترین خیانتهای علم به بشر بوده است. نزدیک به ۸۰ درصد از امریکاییها از محصولات تراریخته استفاده میکنند.
جاناتان آرلاتام، از جمله مدیران Bioscience Resource Project است و از دهه نود در تولید گیاهان تراریخته فعالیت دارد. به گفته وی در ابتدا به دلیل اینکه دانشمندی جوان و کم تجربه بود خیلی به اثرات تراریختهها برای سلامتی انسان و محیط زیست توجه نمیکرد و تصور نمیکرد استفاده از تراریختهها قرار است به این شکل گسنرده شود. اما مشخصا شرکتهایی بودند که متفاوت از او فکر میکردند.
فرآیند ناقص ارزیابی خطر محصولات تراریخته
ارزیابی خطر از جملعه مستنداتی است که دولتها به آن تکیه میکنند که تشخیص دهند آیا محصولات تراریخته سالم هستند یا نه تا در بازار عرضه شوند.
“شرکتی مثل مونسانتو که میخواهد محصولات تراریختهاش را در بازار عرضه کند، خودش محصولاتش را ارزیابی میکند. در ضمن در این برگهها بیشتر به سوالهای بدیهی پاسخ داده شده است و توضیحات خوبی درباره اجرای آزمایشات ندادهاند. همچنین بیشتر این آزمایشها با تجهیزات قدیمی و از رده خارج شده انجام میشود.
آزمایشهایی که نتایج غیر منتظره دارند، عملا نادیده گرفته میشوند و دولتها هم معمولا همین نتایج را میپذیرند بدون اینکه سوال بیشتری بپرسند.
استیون دراکر نویسنده کتاب ژنهای تغییر یافته در مقالهای در مورد افسانههای نادرستی که در مورد تراریختهها وجود دارد، صحبت کرد.
۱. تغییر ژنتیکی یک فرآیند طبیعی است: صنعت تراریخته میخواهد به مردم بقبولاند که انتقال ژن از یک گیاه به گیاه دیگر یک فرآیند طبیعی است که مرتبا در طبیعت رخ میدهد.
۲. محصولات درستکاری شده ژنتیکی هیچ وقت به انسان آسیبی وارد نکرده است: این هم از دیگر اظهارات عاشقان تراریختههاست.
۳. تکنیکهای به کار رفته در فرآیند تراریخته، دقیق و قابل اعتماد است: همین باور باعث شد پرونده تریپتوفان قربانیان زیادی داشته باشد. بر طبق گفتههای دانشمندان سازمان جهانی غذا و دارو، تزریق ژن و تکنیکهای تراریخته قابل اعتماد نیستند و میتوانند اثرات بدی بر روی انسان داشته باشند.
۴. غذاهای تراریخته خیلی دقیق توسط سازمان غذا و دارو آزمایش شده است: بر اساس گفتههای دراکر، تولید کنندگان تراریخته میتوانند بدون اطلاع رسانی به سازمان غذا و دارو، محصولات خود را روانه بازار کنند.
۵. شواهد نشان دهنده ایمن و سالم بودن غذاهای تراریخته است: از دکتر دیوید شوبرت، محقق پزشکی پرسیدند که آیا غذاهای تراریخته سالم هستند، و او گفت: میتوانم بگویم قطعا این جمله غلط است و نمیتوانیم با اطمینان بگوییم که این غذاها سالم هستند و هیچ مطالعه طولانی مدتی هم در این زمینه بر روی انسانها وجود ندارد.
منبع: دکتر سلام