همه ی ما دوست داریم که روزی جلوی سرطان گرفته شود و هیچ فردی در دنیا به سرطان مبتلا نگردد. لازمه ی این خواسته ی قلبی، تنها در تشخیص قبل از ابتلا میباشد. حالا مطالعه جدیدی میگوید که آزمایش خون در مدفوع اگر به صورت سالانه انجام شود، میتواند به صورت مؤثر سرطان کولون را شناسایی کند. این آزمایشها حتی در سالهای دوم، سوم و چهارم غربالگری مؤثر هستند.
به گزارش سلامانه و به نقل از وبسایت WebMD،محققان گفتند که این یافتهها بیانگر آنند که تست مدفوع میتواند به جای کولونوسکوپی یک روش جایگزین معقول غربالگری باشد. کولونوسکوپی در حال حاضر به عنوان استاندارد طلایی غربالگری سرطان کولون انگاشته میشود.
دکتر داگلاس کورلی، از مؤلفان مطالعه، توضیح داد: «در تستهایی که به اسم تستهای ایمونوشیمی مدفوع معروفند، متخصصان نمونههای مدفوع را به دنبال مقادیر میکروسکوپیک خونی که از تومورهای کولون میریزد، بررسی میکنند. پزشکان همیشه نگران بودهاند که تست خون در مدفوع با گذشت زمان کماثرتر شوند و دیگر به عنوان یک ابزار غربالگری به کار نیایند.
به گفته کورلی تومورهای کولون یا پولیپهای پیشسرطانی باید بزرگ باشند تا در مدفوع فرد خون بریزند. بنابراین اگر تمام تومورهای و پولیپهای بزرگ تشخیص داده و در سال اول غربالگری برداشته شوند، این نگرانی وجود داشت که در سالهای بعد تشخیص سرطان با افت چشمگیری روبرو شود.
محققان برای اینکه ببینند چنین اتفاقی میافتد یا نه، به پیگیری سالانه آزمایشات خون در مدفوع نزدیک به ۳۲۵ هزار بیمار در یک دوره چهارساله پرداختند و چنانکه معلوم شد این تست حتی پس از گذشت چهار سال هم اثربخش باقی ماند.
منبع: سلامانه
بیشتر بخوانید: علت تجویز آزمایش مدفوع چیست؟