shy-child_1998813c

در نحوه رفتارهاتان با کودک بسیار دقت کنید مراقب رفتارها و برخوردهای خود با فرزندتان باشید وی را تحقیر و کوچک نکنید و باعث کاهش اعتماد به نفس در وی نشوید اجازه دهید با شما احساس راحتی کند و از بیان خواسته و مشکلاتش با شما پرهیز نکند  با بدخلقی، لجبازی و عدم بیان این مسائل به نتیجه مثبت در این زمینه نخواهید رسید.

یک تعامل و ارتباط نادرست با کودک سبب ایجاد مشکلات بزرگ و آسیب های روحی برای وی می شود.

شیوا وکیلی روان شناس و مشاور اظهار داشت: از فواید ایجاد یک تعامل و گفت و گوی صمیمانه با کودک می توان به برقراری ارتباط دوستانه با والدین، کاهش لجبازی ها، بیان خواسته و مشکلات وی اشاره کرد و یک تعامل نادرست با فرزند می تواند مشکلاتی را از جمله احساس حقارت، عدم اعتماد به نفس و آسیب های روحی در وی بوجود آورد.

وی افزود: یکی از نکاتی که والدین در ایجاد تعامل با فرزند خود باید رعایت کنند، پیگیری علاقه مندانه مشکل کودک است و اینکه هرگز نباید این مشکلات را کوچک، پیش پا افتاده و بی ارزش بشمارند، زیرا موجب بدخلقی، لجبازی و عدم بیان این مسائل توسط وی می شود.

وکیلی بیان کرد: در برخورد و ارتباط گفتاری با کودک سعی کنید مشتاقانه به او نگاه کنید و هر چند لحظه با گفتن جملاتی مانند حق با تو است و راست می گویی، به فرزندتان احساس دلگرمی و تایید بدهید و از وی بخواهید عقاید خود را راجع به مشکل پیش آمده بازگو کند.

وی تصریح کرد: صبور باشید و اجازه دهید کودکتان گفته هایش را تا آخر تمام کند و به رفتارهایی مانند درهم کردن انگشتان، ناخن جویدن، مشت کردن پنجه وی هنگام صحبت کردن توجه داشته باشید، زیرا نشانگر حالات درونی وی از جمله استرس، خشم وعصبانیت است.

این روان شناس در پایان گفت: والدین به یاد داشته باشند که از سوالات امری، استفاده از کلمات سخت و غیر قابل فهم به کودک خود بپرهیزند و گفت و گو را در زمان مناسب، به سادگی و با زبان خودش انجام دهند تا تاًثیرگذاری بیشتری داشته باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان