گزنه از جمله گیاهان با خواص دارویی فراوان است که در طب سنتی کاربرد های فراوانی دارد. گزنه گیاهی از تیره گزنه ایان بوده و ریشه ای منشعب دارد. این گیاه داری خواص زیادی برای درمان چربی و فشار خون است و در درمان اینگونه بیماری ها می تواند نقش مهمی ایفا کند.
یک پژوهشگر طب سنتی تشریح کرد، آش گزنه کاهنده قند, چربی و فشار خون است
این پژوهشگر طب سنتی اضافه کرد: البته انجام هر کدام از اعمال یداوی (حجامت , زالو درمانی , ….) را باید پزشک طب سنتی تجویز کرده باشد.
طرز تهیه آش گزنه
اصغری افزود: مقداری بلغور جو را بپزید, وقتی نیم پز شد, مقداری آلوی جنگی یا آلو خورشتی در آن بریزید، همچنین گزنهها را به کمک دستکش خُرد و به آش اضافه کنید؛ سیر تازه و سیر داغ و زردچوبه, مقداری رب انار هم به آش اضافه کنید.
وی اضافه کرد: بگذارید تا آش جا بیفتد و سپس به آن نمک بزنید. میزان ترش بودن این غذا بستگی به ترشی رب انار و آلوچه دارد. سعی کنید از مواد اولیه آن چیزی را حذف نکنید تا خواص ذکر شده باقی بماند.
این پژوهشگر خاطرنشان کرد: دقت کنید برای چیدن گزنه تازه, از دستکش ضخیم و قیچی استفاده کنید, و برگهای جوان سر شاخه را برداشت کنید. اگر گزنه تازه پیدا نکردید, از گزنه خشک نیز میتوانید استفاده کنید.