می خواهیم شما را با سیستم آبیاری هوشمند گیاهان آپارتمانی آشنا کنیم از فواید استفاده از این گیاهان پیشگیری از هدررفتن آب و آبیاری به موقع ایین گیاهان است به این سیستم هوشمند سیستم کروماتوگرافی می گویند که برای افراد شاغل که وقت زیادی برای رسیدگی به گیاهان خانگی خود ندارند بسیار موثر است.
محققان دانشگاه الزهرا موفق به طراحی گلدان هوشمندی برای آبیاری خودکار گیاهان آپارتمانی شدند.
حنا بقایی، دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه الزهرا در رابطه با اختراع خود گفت: گلدان هوشمند به منظور آبیاری خودکار گیاهان آپارتمانی طراحی شده است که هدف از این طراحی بالا بردن فرهنگ و ایجاد اشتیاق برای نگهداری گل و گیاه در میان خانوادههای پر مشغله بوده که وظیفه عملکردی گلدان، آبرسانی به گیاهان آپارتمانی به طور متداوم و یکپارچه است؛ به این ترتیب که هیچگاه گلدان خشک نمیشود و همچنین در صورتی که از نحوه آبرسانی به انواع گیاهان بیاطلاع باشید، این گلدان کار خود را به بهترین نحو انجام خواهد داد.
وی ادامه داد: نحوه کارکرد گلدان هوشمند بدین صورت است که با استفاده از مواد استفاده شده در آن، همواره خاک گیاه را مرطوب نگاه داشته و این آب را از مخزنی که در گلدان تعبیه شده است، تامین میکند. همچنین با استفاده از سیستم الکتریکی و سنسورهای استفاده شده در مخزن گلدان سیستمهای هشداری گلدان همواره میزان آب درون مخزن را به کاربر اطلاعرسانی خواهد کرد.
بقایی اضافه کرد: روشهای استفاده شده در طراحی این گلدان سیستم کروماتوگرافی است که با استفاده از این روش از هدر رفتن آب تا حد زیادی جلوگیری میشود و همچنین گیاهانی همیشه سرزنده در محیط اطراف خود خواهیم داشت.
وی خاطرنشان کرد: ایده گلدان هوشمند در ابتدا به عنوان پروژه دانشگاهی (پایاننامه) تحقیقات کلید شد و از مشکلات همیشه در سفر بودن دانشجویان شکل گرفت؛ زیرا دانشجویان همواره در رفتوآمد به شهرهای خودشان در زمان تعطیلات و فصلهای تحصیلی هستند که این امر سبب میشود از رسیدگی به گلدانها به طور دائم باز بمانند. همچنین این موضوع نیز به زندگی افراد شاغل نیز ربط داده شد و در نهایت نیازی با عنوان آبیاری متداوم گیاهان شکل گرفت.
این مخترع جوان در پایان صحبتهایش با اشاره به اینکه این اختراع بعنوان پروژه دانشگاهی زیر نظر مرضیه الهدادی، عضو هیات علمی گروه طراحی صنعتی دانشگاه الزهرا بعنوان استاد راهنمای مربوطه اجرا شده است، گفت: گلدان هوشمند به عنوان اختراع در اداره ثبت اسناد و املاک کشوری به ثبت رسیده است که پس از ثبت اختراع مراحل تجاریسازی گلدان شروع شده است و در سالهای آینده این محصول به بازار عرضه خواهد شد.
خبرفارسی