اگر مایلید تا در حرفه ی خود پیشرفت کنید، یا با گروه جدیدی دوست شوید و با آنها ارتباط برقرار کنید، باید مهارت دوست شدن با دیگران را یاد بگیرید—یا شاید هم مسلط به آن شوید. در این مقاله، قصد دارم 6 راهکار را با شما در میان بگذارم تا کمکی به گسترش محافل اجتماعی تان کرده باشم.
1 – با افراد رابط در ارتباط باشید
یکی از راههای مناسب برای گسترش محفل اجتماعی خود، در ارتباط بودن با فردی است که از طریق او می توانید با افراد دیگری آشنا شوید. این “افراد رابط”، آن دسته از افرادی هستند که هزاران دوست فیس بوکی دارند، و هر زمان که بتوانند، مهمانی برگزار می کنند، و به نظر می رسد که همیشه با گروه بزرگی از افراد در ارتباط هستند.
در بیشتر اوقات، این افراد آدمهای گشاده رویی هستند و برقراری ارتباط با آنها، ساده تر از آن چیزی است که به نظر می رسد. ممکن است آنها وقت زیادی برای برقراری رابطه ای بسیار دوستانه و صمیمانه با شما نداشته باشند، اما عاشق این هستند که افراد جالب بیشتری را بشناسند و به محفل اجتماعی خود اضافه کنند.
2 – همیشه با افراد جدید ملاقات کنید
آشنایی با افراد جدیدی که می توانید آنها را به محافل خود اضافه کنید، عادت پسندیده ای می باشد. در واقع، تمام افرادی که شما با آنها ملاقات می کنید، رابطه ی دوستی با شما برقرار نمی کنند، و تمامی دوستانی که اکنون دارید، تا ابد دوست شما باقی نخواهند ماند. به همین دلیل است که همیشه گفته ام اگر دوست جدید پیدا نکنید، دوستان کمتری برایتان باقی خواهد ماند.
پیشنهاد می کنم به مکان هایی بروید که ملاقات کردن با دیگران و معرفی خود به آنها کاری آسان و متعارف می باشد. در حقیقت، شما باید به مکان هایی بروید که دیگران نیز با آغوش باز از ملاقات با شما استقبال کنند. برای مثال، می توان به نمایشگاههای خرید و فروش، مراسم افتتاحیه، جشن ها، مراسم فرهنگی یا خیریه، سمینارها، و ملاقات های اجتماعی اشاره کرد.
3 – شخصیت بخشنده ای از خود برجای بگذارید
هنگامی که با افراد زیادی در ارتباط هستید، باید “دل آنها را به دست آورید”. برای بدست آوردن دل دیگران، هیچ چیز موثرتر از نشان دادن برخوردی بخشنده نیست. در قدم اول، از ته دل به حرف دیگران گوش دهید و خود را جای آنها بگذارید؛ دنیا را از دریچه ی دید آنها ببینید. در قدم دوم، شرح حال، روابط، و نصیحت های کوتاه خود درباره ی موضوعات مطرح شده را با دیگران در میان بگذارید.
اصول روانشناسی متعددی وجود دارند که تعیین می کنند آیا افراد جدیدی که آنها را ملاقات کرده اید، مایل به برقرای ارتباط دوباره با شما هستند یا خیر. این فرآیند، در ضمیر ناخودآگاه آنها شکل می گیرد. یکی از مهم ترین اصول، داشتن نگرش بخشنده/گیرنده می باشد. اگر آنها احساس کنند که شما فقط به خودتان اهمیت می دهید، دیگر با شما ارتباط برقرار نخواهند کرد.
به دو روش می توانید رفتاری بخشنده از خود به جای بگذارید. روش اول، گوش دادن به حرف آنها از ته دل، تصورکردن دنیا از دید آنها، و نظر دادن درباره ی شرح حال و وضعیت آنها می باشد. روش دوم، ثابت کردن این مساله است که شما هم نیز حاضرید تا شرح حال مشابه خود درباره ی موضوع موردبحث را با آنها در میان بگذارید، یا شخص دیگری را به آنها معرفی کنید که می تواند کمک حال آنها باشد.
4 – به انجمنی محلی متعهد شوید
یکی از سریع ترین روش ها برای ایجاد پیشرفت در زندگی اجتماعی، مشارکت در انجمنی است که اعضای آن را افراد مدنظر شما برای دوستی تشکیل می دهند. این انجمن، باید در محدوده ی محلی شما قرار داشته باشد، و باید ماهی یک بار یا بیشتر جمع های اجتماعی برگزار کند.
کاری که شما باید انجام دهید، پیدا کردن انجمنی است که دوستش داشته باشید، شاید از سایت meetup.com آن را پیدا کنید، و به افراد گرداننده ی این انجمن، پیشنهاد کمک بدهید. به احتمال خیلی زیاد آنها کمک شما را خواهند پذیرفت، حتی اگر زیاد هم محتاج به آن نباشند؛ آنها از علاقه ی شما به این انجمن خوشحال خواهند شد. این انجمن ها بسیار مفید هستند، زیرا وسیله ای برای ارتباط شما با دیگران هستند، و شخصیتی بخشنده از شما بر جای می گذارد.
5 – به صورت منظم با دیگران در ارتباط باشید
اگر مایلید تا محافل اجتماعی خود را زنده نگه دارید، باید ارتباط خود با آنها را حفظ کنید. شما باید رابطه ی خود با افرادی که به تازگی ملاقات کرده اید را ادامه دهید، و با دوستان کنونی خود نیز در ارتباط باشید. چالش پیش روی ما در این مورد، حواس پرتی و فراموش کردن این روابط می باشد، و بعدها افسوس از دست دادن آنها را خواهیم خورد.
به منظور حل این مشکل، شما می توانید مراسمی هفتگی ایجاد کنید، و کافیست تنها یک ساعت وقت بگذارید تا برای دعوت از افراد مورد نظر، با آنها تماس بگیرید، پیامک بدهید یا برای آنها پیغام بگذارید. کافیست تا روز و زمان خاصی را روی تقویم مشخص کنید، و هر هفته این مراسم را برگزار کنید. زمان مناسب برای برگزاری این مراسم، سه شنبه یا چهارشنبه می باشد، زیرا این فرصت را برای شما فراهم می کند تا برای آخر هفته، برنامه ای با دیگران بگذارید.
6 – از قبل، نوع دوستان موردنظر خود را مشخص کنید
قبل از این که زمان بیشتری صرف پیدا کردن دوستان جدید کنید، کمی برنامه ریزی داشته باشید. سعی کنید نوع افرادی را که دوست دارید با آنها ارتباط برقرار کنید را مشخص کنید. تعدادی از صفات، ویژگی های شخصیتی، یا علایق مورد نظر خود را فهرست کنید و از این که کمی بیش از حد معمول بلندپروازی کنید، هراسی نداشته باشید. این مساله از اهمیت زیادی برخوردار است، زیرا این امکان را به ذهن شما می دهد تا خیلی سریع شخصی که لایق دوستی با شما می باشد را تشخیص دهد.
در ادامه، صفاتی را مطرح می کنیم که می توانید فهرست خود را با آنها شروع کنید: بخشنده، جذاب، بامزه، جاه طلب، درستکار، وفادار، کنجکاو، و قابل اطمینان. اگر مایلید، می توانید صفات دیگری را اضافه کنید و همچنین، می توانید فهرستی از فعالیت هایی که می خواهید با دوستان آتی خود انجام دهید را تهیه کنید. این فهرست ها تعیین کننده نیستند، اما وضوحی را به وجود می آورند که نتیجه ی آن، اندوختن زمان و پرهیز از اضطراب می باشد. همچنین پیشنهاد می کنم که زمان بیشتری را به یادگیری مطالبی درباره ی رابطه ی دوستی و مدیریت آن اختصاص دهید.