یک متخصص تغذیه و رژیمدرمانی تاکید کرد که در بین انواع مختلف ماکارونی، استفاده از نوع سبوسدار آن اولویت دارد.
دکتر احمد اسماعیلزاده، متخصص تغذیه و رژیمدرمانی و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و جزو دانشمندان یک درصد برتر دنیا، در اینباره گفت: «با گسترش روزافزون صنعت موادغذایی، امروزه تنوع زیادی از موادغذایی از جمله ماکارونی در فروشگاهها و سوپرمارکتها دیده میشود؛ ماکارونیهای غنیشده با انواع ویتامینها یا ماکارونیهای تهیه شده از غلات کامل و سبوسدار و… که در بین انواع مختلف آن، استفاده از نوع سبوسدار اولویت دارد.»
وی در ادامه افزود: «ماکارونی جزو موادغذایی است که در گروه غلات قرار میگیرد و از آنجا که ارزش غذایی این ماده غذایی، به میزان کربوهیدرات و ویتامینهای موجود در آن بستگی دارد، ماکارونیهایی که از آرد سبوسدار تهیه شدهاند، در مقایسه با ماکارونیهایی که در تهیه آنها از آرد سفید استفاده شده و ویتامینها و فیبرموجود در آن نیز اندک است، ارزش غذایی بالاتری داشته و میزان فیبر، منیزیم و ویتامینهای گروه b و برخی املاح دیگر و همچنین کربوهیدرات آن بیشتر است.»
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران همچنین تاکید کرد که مصرف ماکارونی سبوسدار میتواند به سلامت افراد کمک قابلتوجهی کند و خطر ابتلا به دیابت، بیماریهای قلبی-عروقی، کبدچرب و همچنین چاقی را بهطور قابل توجهی کاهش دهد. درحالی که استفاده از ماکارونیهای سفید و بدون سبوس، خطر ابتلا به تمام این بیماریها را افزایش میدهد.»
دکتر اسماعیلزاده درنهایت با اشاره به اینکه نوع دیگر ماکارونیهای موجود در فروشگاهها، ماکارونیهای غنی شده با آهن، اسیدفولیک یا گاها ویتامین D است، گفت: «با توجه به اینکه کمبود آهن در بین زنان (بهویژه در زنان سنین بالا) شایع است، گنجاندن ماکارونیهای غنیشده با آهن و اسیدفولیک در سفره غذایی میتواند گزینه مناسبی باشد.»
سلامانه