معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با تاکید بر این که 98درصد داروهای مورد نیاز در داخل کشور تولید میشود، گفـت: علاوه بر آن در حوزه فناوری اطلاعات، پیشرفتهای زیادی رخ داده به گونهای که در آینده این حوزه بازار 80 میلیارد دلاری خواهد داشت.
دکتر سورنا ستاری در نشست سفرای سی و یک کشور با مسؤولان ایران در حاشیه نهمین فناوری نانو با تاکید بر این که بسیاری از کشورها، ایران را با منابع زیرزمینی و هیدروکربنی میشناسند، افزود: ولی آنچه ما برای آینده کشور در نظر گرفتهایم منابع زیرزمینی نیست بلکه تکیه گاه ما نیروهای انسانی توانمند کشور است.
وی با اشاره به حضور 5 میلیون دانشجو در کشور و 33 میلیون جوان بین 20 تا 40 سال اظهار کرد: ایران چهارمین تولید کننده مهندس در دنیاست و تعداد فارغ التحصیلان ما معادل فارغالتحصیلان مهندس کشور ایالات متحده است.
سلطانی با تاکید بر این که این تعداد فارغ التحصیل، سرمایه دانشبنیان کشور به حساب میآیند، ادامه داد: ما امیدواریم که در آینده عدد قابل توجهی از تولید ناخالص داخلی ما بر اساس فعالیتهای دانشبنیان باشد.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، خطاب به سفرای حاضر در این نشست گفت: شاید شما پیشرفتهای علمی ما را ناشی از فعالیتهای هستهای بدانید ولی موفقیتهای علمی ما تنها منحصر به فعالیتهای هستهای نمیشود بلکه ما توانستهایم موفقیتهایی در حوزه نانو فناوری، بیوتکنولوژی، آی سی تی و هوا فضا داشته باشیم که این حوزهها باید زمینهای برای اقتصاد کشور شوند.
ستاری با تاکید بر این که در حال حاضر کمتر از 20 درصد اقتصاد کشور وابسته به نفت خام است، اضافه کرد: تحولاتی که در کشور رخ داده موجب شد تا با کاهش قیمت نفت آسیب کمی به ما وارد شود که این امر ناشی از تنوع و نیروی انسانی خوب موجود در کشور است.
وی با بیان اینکه برنامه ایران در زمینه اقتصاد دانش بنیان یک برنامه متنوع است، یادآور شد: توسعه استارتاپها از جملهبرنامههای ما در این زمینه است به گونهای که توانستهایم در حوزههایی چون آی سی تی، بزرگترین استارتاپها را برگزار کنیم چرا که بازار ایران در این زمینه 80 میلیار دلار خواهد بود و از این روی این حوزه یکی از بخشهای بزرگ اقتصاد کشور را تشکیل میدهد.
ستاری وجود 50 میلیون گوشی هوشمند در کشور و تعداد زیاد استفاده کننده از اینترنت را از زیرساختهای توسعه فناوری اطلاعات در ایران نام برد و گفت:در حال حاضر تعداد استفاده کنندههای اینترنت در ایران 50 درصد استفاده کنندگان خاورمیانه است.
ستاری با تاکید بر توسعه ارتباطات بین المللی، آمادگی این معاونت را برای ایجاد کمیتههایی برای همکاری فناوری با سایر کشورها اعلام کرد.
وی افزود :ما در این زمینه آمادهایم با اختصاص بودجههای مشترک، پروژهایی مشترکی به ویژه در مرزهای دانش با سایر کشورهای تعریف کنیم.
ستاری توسعه بیوتکلنولوژی را از دیگر برنامههای معاونت علمی ذکر کرد و ادامه داد: به واسطه تحریمها داروهای مورد نیاز بیماران به ایران تحویل داده نشد از این رو 98 درصد داروهای مورد نیاز در داخل کشور تولید شد و این امر باعث شد پایه قوی در زمینه بیوتکنولوژی ایجاد شود و در حال حاضر ما آمادگی صادرات به سایر کشورها را داریم.
ستاری توسعه فناوری نانو را از دیگر موفقیتهای علمی ایران نام برد و گفت: در حال حاضر بیشاز 160 شرکت در حوزه نانو فناوری فعال شدهاند که محصولات خود را به بازار ارائه میکنند.
وی اضافه کرد: معاونت علمی ریاست جمهوری آماده همکاری در قالب کارگروهای مشترک فناوری را دارد.