stop-wasting-food-ftr
بهتر است سعی کنید در تهیه مواد غذایی مختلف تعادل را رعایت کنید تا از اضافه ماندن غذا و دورریختن آن پیشگیری کنید متاسفانه آمار اسراف و دورریزی مواد غذایی مختلف بسیار بالاست با توجه به اینکه افراد زیادی غذا برای خوردن ندارند و گرسنگی در مناطق زیادی از دنیا بیداد میکند بهتر است از ایجاد ضایعات غذایی پیشگیری کنیم و در کمک به دیگران در زمینه خوراکی و تغذیه ای پیشقدم شویم .

دکتر زهرا عبدالهی مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به شعار روز جهانی غذا که مصادف با 24 مهر ماه است، اظهار داشت: بر اساس گزارش فائو 870 میلیون نفر معادل یک هشتم جمعیت جهان غذای کافی برای خوردن ندارند. این در حالی است که بر اساس گزارش همین سازمان هر سال در خاورمیانه 290 کیلوگرم مواد غذایی به ازای هر نفر به هدر می‌رود که این آمار در ایران به ازای هر نفر معادل 375 کیلوگرم مواد غذایی در سال است.
وی 30 درصد مواد غذایی اسراف شده را معادل غذای 15 میلیون نفر خواند و افزود: اگر به طور متوسط تعداد اعضای هر خانوار را پنج نفر در نظر بگیریم، می‌توان گفت هر خانواده ایرانی به طور متوسط بیش از یک نفر ضایعات غذا دارد که این ضایعات به ترتیب شامل 25 تا 50 درصد میوه و سبزی 10 درصد برنج و 20 درصد خرما است.
عبدالهی ادامه داد: کاهش و کنترل مواد غذایی یکی از راهکار‌های مناسب برای تأمین امنیت غذایی کشور است که به همین مناسبت شعار امسال با توجه به کاهش آمار اسراف غذایی تعیین شده که فائو راهکار‌های حذف گرسنگی را کاهش ضایعات مواد غذایی، افزایش مصرف حبوبات، استفاده بهینه از آب، سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی، تخصیص یارانه به مواد غذایی با ارزش تغذیه بالا، خرید مواد غذایی با ارزش تغذیه‌ای بالا و توسعه تحقیقات مرتبط با خشکسالی و تولید و معرفی گونه‌های گیاهی مقاوم خشکی پیشنهاد کرده است.
باشگاه خبرنگاران جوان