به افراد دیابتی توصیه می کنیم از مصرف نذورات شیرین پرهیز کنند بهتر است مصرف حلوا و شله زرد را فراموش کنند و از نوشیدن شربت های نذری و چای های شیرین که به مردم تعارف می شود پرهیز کنند مراقب خورد و خوراک خود باشند چون شیرینی این مواد خوراکی بسیار بالاست و می تواند قندخون این افراد را بالاببرد برنج و خورشت های نذری نیز غالبا با روغن های جامد و تهیه میشوند که برای مبتلایان به امراض قندی بسیار مضر و خطرناک هستند.
اردشیر ممتازمنش پزشک عمومی درباره افراد دیابتی اظهار کرد: مهمترین توصیه متخصصین به افراد با سابقه بیماری دیابت مصرف کم کربوهیدراتها، کالریها، چربیها و همچنین کاهش وزن است.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه در ایام ماه محرم مصرف شله زرد، شربت و نذوراتی که غالبا بر پایه برنج میباشد بیشتر است، به بیماران دیابتی توصیه میشود در مصرف این گروههای غذایی دقت و توجه بیشتری داشته باشند.
این پزشک عمومی بیان کرد: حجم بالای نذورات موجب جذب و تشویق افراد به مصرف بیشتر آن میشود، لذا افراد دیابتی باید در مصرف خوراکیها طبق دستور پزشک خود عمل نموده و توصیه میشود افراد سعی کنند به سبب حجم بالای توزیع، حجم زیادی غذا مصرف نکنند.
ممتازمنش گفت: همچنین توصیه میشود از هر گروه غذایی حجم کم و در فواصل زمانی طولانیتری مصرف شود.
وی ادامه داد: افرادی که دیابت دارند از مصرف مواد کربوهیدراتدار مانند قند و شکر که در غذاهایی همچون شله زرد مورد استفاده قرار میگیرد، پرهیز کنند.
این پزشک عمومی اظهار داشت: از آنجا که مواد نشاسته دار نیز قند آزاد میکنند توصیه میشود افراد دیابتی در مصرف غذاهایی مانند برنج و سیب زمینی محدودیت قائل شده و در صورت امکان از مصرف برنج بپرهیزند و یا به مصرف دو تا سه قاشق اکتفا کنند.
ممتازمنش بیان کرد: اضافه وزن مهمترین علت در ایجاد دیابت میباشد و به دلیل این که در این ایام غذاها با حجم زیاد پخت میشود میزان چربی در آن افزایش یافته و ممکن است مشکلاتی را برای افراد دیابتی ایجاد کند.
این پزشک عمومی توصیه کرد: هرچند معتقدیم با یک یا دوبار مصرف برنج و یا نذورات شیرین اتفاقی نمیافتد ولی بهتر است برای جلوگیری از مشکلات بعدی در مصرف این گروههای غذایی مراعات بیشتری کنیم.