روغن پالم (نام دیگر:روغن نخل) نوعی روغن گیاهی میباشد که استخراجش از مغز میوه نخل روغنی صورت میگیرد.این روغن مانند دیگر روغن ها کلسترول ندارد.بیشتر از 5 هزار سال است که انسان ها از روغن پالم استفاده میکنند و این روغن در اکثر غذاهای فرآوری شده مورد استفاده است.روغن نخل از اسیدهای چرب و گلیسیرین تشکیل شده است.
بر اساس آمار گمرک واردات روغن پالم به کشور در نیمه نخست امسال با رشد ۱۱۰درصدی به ۱۷۹هزار تن رسیده است.
بر اساس آمار 6ماهه تجارت خارجی کشور بالغ بر 125میلیون دلار روغن پالم وارد کشور شده است.
بر این اساس، در 6ماهه نخست امسال بهمیزان 179هزار تن از این روغن از طریق گمرکات به کشور وارد شده است، این در حالی است که در 6ماهه نخست سال 94، واردات روغن پالم به کشور 85هزار تن و ارزش آن 65میلیون دلار بوده است. مقایسه این دو آمار نشان میدهد در مدت مشابه رشد واردات این محصول به کشور بیش از 94هزار تن بوده و رشد 110درصدی را داشته است.
روغن پالم در تولید برخی محصولات لبنی، صنایع غذایی مانند پفک، چیپس، شیرینی و شکلات به کار میرود. در ماههای گذشته مقامهای مرتبط با این حوزه، هشدارهایی را در خصوص مضرات استفاده بیش از حد این روغن داده بودند. در حالی که واردات روغن پالم منوط به مجوز دولت میباشد در سالهای اخیر علیرغم انتقاد کارشناسان، شاهد واردات گسترده این محصول به کشور بودهایم.
گفتنی است، ایران رتبه 15 مصرف روغن پالم در جهان را به خود اختصاص داده است و استفاده از روغن پالم در شیر و ماست پرچرب تخلف است.
منبع : سلامت نیوز