هر نوع غذایی طبع خاص خود را دارد و بسته به مزاج انسان می تواند تاثیرات مختلفی بر وی داشته باشد. بعضی از غذا ها و مواد خوراکی دارای طبع گرم و بعضی داری طبع سرد و… هستند. این نوع مواد برای سازگاری با طبع انسان و عدم آسیب رساندن به او باید به شیوه های درست مصرف شوند.
متخصص طب سنتی گفت: در کتابهای طب سنتی مصرف همزمان دو خوراکی با طبع گرم، سرد، خوراکیهای نفاخ و مواد مرطوب با یکدیگر و به فاصله نزدیک از هم منع شده است.
مهدی برهانی گفت: طب سنتی مصرف همزمان دو خوراکی با طبع سرد، را سبب تولید بلغم و مشکلات گوارشی میداند. به همین دلیل خوردن سرکه با برنج (ترشیجات بعد از برنج)، ماست با ترب و ماهی، گوشت مرغ با ماست و ماهی، شیر با گوشت مرغ و ماهی را مضر میداند.
وی گفت: همچنین در طب سنتی آمده خوردن آب سرد بلافاصله بعد از نان گرم سبب ایجاد عفونت در بدن میشود همچنین طب سنتی میگوید حل کردن عسل در آب جوشی که از 60 درجه بالا باشد سبب تولید ماده شیمیایی مضر برای بدن میشود اما در طب رایج به چنین موضوعی اشاره نشده است.
این متخصص طب سنتی افزود: مصرف همزمان خوراکیهای سرد سبب پیسی میشود البته باید گفت هیچ مطالعه بالینی برای تأیید این موضوع انجام نشده است.
وی افزود: همچنین در این طب آمده از مصرف غذای شیرین (خربزه) بعد از غذای غلیظ، بیهضم (گوشت) خودداری کنید زیرا باعث میشود این غذا در بدن به صورت فاسد در آید و نفخ معده و عوارض گوارشی را در پی داشته باشد.
برهانی همچنین مصرف همزمان غذاهای نفاخی همچون آش سوپ را مضر دانست.
این متخصص طب سنتی، این سخن را که عدهای میگویند مصرف همزمان پنیر و بادام مضر است را غلط دانست و گفت: مصرف پنیر با گردو، بادام یا پسته منفعت دارد.
برهانی اضافه کرد: مصرف انار بعد از حلیم گندم یا بعد از کله گوسفند به دلیل اینکه هر دو مرطوب هستند سبب میشود چربی خون در بدن به شدت افزایش یابد.
وی بالا رفتن صفرا، حساسیت، آلرژی پوستی و خارش را به دلیل مصرف همزمان دو خوراکی گرم دانست و گفت: موادی همچون مویز و عسل با هم مصرف نشود.
این متخصص طب سنتی در پایان مصرف خربزه و عسل را سبب ورم روده دانست و گفت: تمامی این موارد در طب سنتی آمده است اما اینکه یکبار خوردن آنها یا مصرف چند باره فرد را به این بیماری دچار میکند بستگی به طبع و وضعیت گوارش فرد دارد.
منبع: دکتر سلام