Fotolia_14518948_Subscription_XL-1

کشمکش یکی از اعضای خانواده با بیماری خطرناک، زندگی روزانه خانواده را تحت تاثیر قرار می ­دهد. جراحی، شیمی درمانی، رادیوتراپی، مراجعه به پزشک و…، نه تنها خیلی زمان بر هستند بلکه سبب کم شدن انرژی، بوجود آمده دلهره , نگرانی­های بهداشتی، زیاد شدن ترس­ها و ناامیدی می­شود.سازگار شدن با شرایطی که به سبب سرطان ایجاد شده است، هم برای بیمار و هم خانواده او مسئولیت طاقت­ فرسایی است. این مباحث می­توانند برای کودکان بیشتر آسیب­رسان باشند. بزرگسالان در فهمیدن مسائل پیچیده مرتبط با سرطان و مسئولیت­های ناشی از آن برای ادامه روند زندگی خانوادگی توانمندتر هستند؛ ولی کودکان دچار گیجی، ترس و سو تفاهم بیشتری در مورد بیماری و درمان آن می­شوند. کودکان اغلب در حالي­كه از آنچه پيش آمده سردرگم هستند، در اين فرآيند گم مي­شوند و نقش خود در اين جريان را پيدا نمي­کنند. هرچند به طور طبيعي مشخص است كه كودكان توان تحمل تنشي كه بزرگسالان از پس آن بر مي
­آيند را ندارند.

بزرگسالان بايد به اين امر توجه نمايند كه نيازها و پاسخ­هاي كودكان با بزرگسالان متفاوت است. زماني­كه من يك پسر بچه بودم و مادرم در حال مرگ از بيماري هوچكين بود، بقيه بزرگسالان سعي مي­كردند كه مرا از واقعيت بيماري مادرم جدا سازند. زيرا تصور مي­كردند من جوان­تر از آن هستم كه اين مساله را درك كنم. در حالي­كه سوالاتي كه در آن زمان ذهن مرا به خود مشغول ساخته بود بسيار واقعي بود. با توجه به فقدان جواب­هاي صحيح براي سوالاتم ، من اغلب به فرضيه­هاي ناقض خودم متوصل مي­شدم. كودكان هيچ وقت براي فهميدن بسياري از توضيحات خيلي جوان نيستند و بزرگسالان بايد به ياد داشته باشند كه صحبت با كودكان براي درك كردن، خودآگاهي، و توانايي نهايي آنها براي سازگاري حياتي­ست.

در روبرو شدن با چنين آشفتگي ذهني­اي ، كودك ممكن است عكس العمل نشان داده و زودرنج و شكننده شود. صبوري كردن كه در روزهاي سخت اغلب دشوار مي­نمايد، تنها چيزي­ست كه مي­تواند این شرايط را قاعده­مند نمايد. فرصت يافتن كودك براي كودكي كردن، لذت بردن و بازي كردن و وقت گذراندن با كودكان ديگر به مديريت اين شرايط كمك مي­كند.

مقاله پیش رو احتمالا به كودكان براي سازگاري با سرطان در زندگي­شان كمك خواهد كرد. آنها را به سمت ادراك سالم ­تري از چگونگي تاثير بيماري بر خانواده، فرد مبتلا و دنياي­شان راهنمايي خواهد نمود. و احتمالا در ميانه بيماري كمي آرامش شفا دهنده به آنها هديه خواهد كرد.

 

 

سرطان چیست؟

بدن شما مانند يك ماشين، از اجزای کوچکي تشكيل شده که اعضای بزرگ را می­سازند که آنها نیز اجزای بزرگتر را می­سازند. کوچکترین جزء سلول نام دارد. سلول آنقدر کوچک است که نمی­توان آن را با چشم دید و بر ای دیدن آن نیاز به میکروسکوپ دارید. سلول­ها در کنار هم بافت را تشکیل می­دهند و بافت­ها با کار کردن در کنار هم اعضاء را تشکیل می­دهند و اعضاء نیز به ما در نفس کشیدن، غذا خوردن، پمپ کردن خون و مبارزه با بیماری کمک می­کنند.

سلول­ها بدن رشد می­کنند، تقسیم می­شوند و بعد از مدتی از بین می­روند. گاهی برای سلول­ها اتفاق بدی می­افتد و سلول­ها بیش از اندازه رشد می­کنند و تقسیم آنها متوقف نمی­شود. این سلول­های بیمار در کنار هم جمع می­شوند و در این صورت ممکن است باعث آسیب به بافت­ها، اعضاء و بدن شوند و فرد را بیمار کنند و یک “تومور” تشکیل می­دهند. به این تغییرات “سرطان” می­گویند. گاه تومور از جای خود کنده می­شود و به جای دیگری از بدن می­رود و آن قسمت از بدن را هم بیمار می­کند. به این اتفاق “متاستاز” می­گویند.

منبع-http://iranpink.com/