رژیم های غذایی با پروتئین بالا ممکن است کمکی به دفع دیابت نکنند. در حالی که بسیاری از مردم بر این باورند که رژیم غذایی با پروتئین بالا می تواند به کاهش وزن کمک کند.
در یک مطالعه ی جدید نشان داده شده است که یکی از مزایای مهم سلامتی این است که از لاغر شدن جلوگیری شود و همچنین هنگامی که وزن با یک رژیم غذایی با پروتئین بالا از دست برود، هیچ بهبودی نسبت به “حساسیت انسولین ” که یک عامل برای کاهش خطر ابتلا به دیابت و بیماری های قلبی است وجود ندارد.
در دیابت نوع 2، سلول به تدریج حساسیت و توانایی خود را برای پاسخ به سوخت و ساز بدن از دست می دهد.
کمبود وزن می تواند به درمان دیابت نوع 2 کمک کند که البته این بیماری اغلب در افراد چاق رخ می دهد. بنابراین بهبود با حساسیت به انسولین می تواند یکی از محصولات جانبی کاهش وزن باشد.
در مطالعه ای که روی زنان چاق با سن متوسط ( 50 تا 65) انجام شده است، زنان به سه گروه تقسیم شدند:
گروه اول: بدون رژیم غذایی بودند که به سادگی وزن خود را حفظ کردند.
گروه دوم: با رژیم غذایی با سط مشخص روزانه از پروتئین بودند.
گروه سوم: درگیر یک رژیم غذایی با پروتئین بالا بودند.
در پایان مطالعه محققان گزارش کردند که زنان با رژیم پروتئین بالا در بهبود حساسیت انسولین، موفقیتی نداشته اند.
گروه رژیمی با مقدار استاندارد مصرف پروتئین، بهبود 25 تا 30 درصدی داشته اند، ولی زنانی که وزن از دست داده اند به طور قابل توجهی درگیر نتیجه بهبود، توسط و حساسیت انسولین بودند.
پژوهشگران همچنین دریافتند که مصرف مقادیر بالای پروتئین، نتیجه کمی از لحاظ حفظ عضلات دارد.
وقتی وزن کم می شود، حدود دو سوم از آن بافت چربی و یک سوم دیگر، خود بافت می باشد. یعنی زمانی که پروتئین بیشتری مصرف کرده اند تمایل کمتری به از دست دادن بافت چربی داشته اند.
اما سوال اینجاست که آیا نفع بالینی قابل توجهی به چنین تفاوت کوچکی وجود دارد؟
محققان هنوز نمی دانند که چرا حساسیت انسولین در بیماران با رژیم غذایی با پروتئین بالا بهبودی ندارد.
بدن به پروتئین نیاز دارد اما مصرف مقادیر فراتر از نیاز ممکن است مضر باشد .اگر بدن درگیر مسائل کلیه باشد، از آنجا که کالری بیش از پروتئین به عنوان چربی ذخیره می شود می تواند به افزایش وزن منجر شود. در زمان یائسگی فرد چاق، با افزایش وزن حساسیتش به انسولین کاهش می یابد. در نتیجه منافع رژیم غذایی با پروتئین بالا از دست می رود.
محققان معتقدند یک رژیم غذایی سالم، یک رژیم متوازن است که شامل کربوهیدرات های پیچیده و همچنین سطح استانداردی از پروتئین روزانه می باشد.
با این حال یک کارشناس دیابت معتقد است: کاهش وزن سالم معمولاً برای پیشگیری از دیابت مفید است. حتی اگر شامل رژیمی با پروتئین بالا باشد. همچنین اظهار داشتند که ورزش یک کلید است که مقدار مناسب فعالیت بدنی می تواند حساسیت به انسولین در عضلات را افزایش دهد.