o-flu-study-facebook
بیماری آنفلوانزا از جمله بیماری های واگیر و خطر ناک است که انواع مختلفی از جمله مرغی و خوکی و… را شامل می شود. این بیماری در موارد خطرناک بسیار کشنده است و در صورت ابتلا سبب مرگ فرد می شود. به توصیه مرکز مدیریت بیماری تزریق واکسن این بیماری برای افراد مستعد از جمله کودکان و زنان باردار ضروری می باشد.

رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، بر ضرورت تزریق واکسن آنفلوانزا برای گروه های پر خطر از جمله مادران باردار و کودکان تاکید کرد.

دکتر محمدمهدی گویا با بیان اینکه گروه های پرخطر و حساس باید واکسن آنفلوانزا را تزریق کنند افزود:‌ این گروه ها شامل افرادی است که اگر به این بیماری مبتلا شوند، ممکن است که در بیمارستان بستری شوند و یا به مرگ آنها منتهی شود.

وی گفت: تزریق واکسن آنفلوانزا برای افراد بالای ۶۵ سال، افراد مبتلا به بیماری های قلبی و ریوی مزمن، دیابت کنترل نشده و یا افراد مبتلا به سرطان که شیمی درمانی و یا رادیوتراپی دارند، اهمیت بسیاری دارد.

گویا افزود: همچنین خانم های باردار و کودکان جزء گروه های پرخطر محسوب می شوند و باید در ابتدای فصل سرما واکسن آنفلوانزا را تزریق کنند.

وی با بیان اینکه بهتر است تزریق این واکسن با تجویز پزشک باشد، گفت: واکسن آنفلوانزا در داروخانه های به میزان کافی توزیع شده است.

گویا افزود: بهترین دوره تزریق این واکسن اواخر شهریور و اوایل مهر است و هرچه که به فصل سرما نزدیکتر می شویم اهمیت تزریق این واکسن نیز بیشتر می شود.

وی گفت: به افرادی که در معرض خطر هستند توصیه می کنیم تا هوا سرد نشده و ویروس این بیماری شایع نشده است، واکسن آنفلوانزا را دریافت کنند.

گویا افزود: تزریق این واکسن برای افراد عادی و یا جوانان ضرورتی ندارد.

وی گفت: ویروس آنفلوانزا، ویروسی غیرقابل پیش بینی است و نمی توان پیش بینی کرد که هر سال چه اتفاقی خواهد افتاد و معمولاً هر چند سال یکبار انواع شدید آن ظاهر می شود، اما اینکه در کجا و یا در کدام منطقه مبتلا می شوند، غیرقابل پیش بینی است.

گویا افزود: در یک فصل آنفلوانزایی ۱۵ تا ۲۰ درصد جامعه به این بیماری مبتلا می شوند که البته به صورت موج است که در موج اول بیشتر و در موج های بعدی تعداد مبتلایان کمتر می شود.

وی گفت: ما هر ساله آمادگی مقابله با این بیماری را داریم و بیمارستان ها نیز آماده هستند.

گویا افزود: تاکنون شیوع آنفلوانزا از هیچ کشوری گزارش نشده است که نوع آن مشخص شود، البته این بیماری از کشوری به کشوری دیگر و یا از منطقه به منطقه ای دیگر متفاوت است.

 

منبع: دکتر سلام