مدیرکل آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو ضمن تشریح سختگیریهای وزارت بهداشت درباره روغن پالم، گفت: در عین حال باید توجه کرد که برخی محصولات به مقداری پالم نیاز دارند، این درحالیست که در سایر فرآوردههای لبنی مانند ماست، شیر، پنیر و… استفاده از پالم ممنوع است.
دکتر حسین رستگار درباره اقداماتی که از سوی سازمان غذا و دارو جهت بهبود تغذیه مردم و حذف روغن پالم انجام شد، گفت: یکی از عیوب در لبنیات این بود که خامه شیر را بر میداشتند و به جای آن پالم اضافه میکردند، چرا که پالم بسیار کم قیمتتر است. در این زمینه با اقدام سازمان غذا و دارو این موضوع حل شد و دیگر کسی این کار را انجام نمیدهد، چون هم نظارتها در این زمینه شدت گرفت و هم برای پالم تعرفه گذاشتند تا دیگر اینقدر ارزان قیمت نباشد که همه تمایل داشته باشند از آن در لبنیات استفاده کنند.
محصولاتی که باید پالم داشته باشند
وی افزود: البته باید توجه کرد که برخی محصولات به مقداری پالم نیاز دارند. به عنوان مثال برای روکش بستنی لازم است که مقداری پالم را به آن اضافه کرد، وگرنه بستنی اصطلاحاً میریزد. این درحالیست که در سایر فرآوردههای لبنی مانند ماست، شیر، پنیر و…
استفاده از پالم ممنوع است.
پالم سم نیست
مدیرکل آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکه باید توجه داشت که پالم سم نیست، بلکه روغنی است که از هسته خرما گرفته میشود، ادامه داد: در کشورهایی مانند مالزی که درختان خرما زیادند، روغن هسته خرما را میگیرند و پالم درست میکنند. حال از آنجایی که اسید چرب اشباع آن بسیار بالاست، اگر کسی زیاد آن را مصرف کند و تحرک هم نداشته باشد، این اسیدچرب نمیسوزد و در نهایت مصرف بیرویه آن منجر به رسوبش در بدن میشود.
نظرات بسته است