چند وقت یک بار لیف خود را عوض می کنید تا به کامیونی از میکروب تبدیل نشود؟ آیا همان چیزی که شما تصور می کنید به شما تمیزی می دهد و به شما تمیز گفته می شود؟ در واقع پوست ابریشمی است که محل مساعدی برای رشد باکتری ها است؟ حقیقت ناگوار است.
لیف که یک اسم ناجی برای تمیزی است، در واقع آنچه که به نظر می رسد نیست. دلیل آن هم این است که سلول های مرده پوست در گوشه و کنار لیف مخفی می شوند. بعد شما آن ها را در محیط گرم و مرطوب حمام رها می کنید که این محیط نا مناسب محل خوبی برای رشد باکتری و مخمر ها است.
در یک مطالعه در مجله ی میکروب شناسی بالینی منتشر شده است؛ لیف میزبان طیف گسترده ای از گونه های باکتری ها بوده و محل رشد آن ها به معنای واقعی است. اما موضوع بدتر این است که در صورت استفاده از چنین لیفی، باکتری یک فرصت برای فرو رفتن در شکاف های بدن را دارد که می تواند منجر به التهاب و عفونت شود.
اگر شما نمی توانید بدون لیف دوش بگیرید، می توانید اقدامات احتیاطی در مورد آن را انجام دهید.
برای اطمینان از تمیزی آن، 3 تا 4 هفته یکبار نوع الیاف طبیعی آن و هر دو ماه یک بار نوع پلاستیکی آن را تعویض کنید.
برای خشک کردن و جلوگیری از رشد باکتری و قارچ آن را در محلی خشک تر مانند یک پنجره باز نگهداری کنید یا می توانید آن را با سفید کننده ضد عفونی کنید.
محققان در مطالعه ی انجام شده توصیه کرده اند که لیف را یک بار در هفته به مدت 5 دقیقه در یک محلول سفید کننده رقیق شده بخیسانید و ابکشی کنید.
شما همچنین می توانید دو لیف را برای حمام در نظر بگیرید و آن را با لباس ها شسته و خشک کنید که با این کار باکتری شانس کمتری برای رشد پیدا می کند.