پائیز فصل رنگ هاست در این فصل آب و هوا از گرم و خشک به سرد تغییر می کند. با تغییر فصل تغذیه مردم هم تغییر می کند. در فصل پائیز با توجه به تغییر آب و هوا می بایست غذا های متناسب با این فصل هم مصرف شود. در ادامه مطلب لیستی از مناسب ترین غذا ها در این فصل را برایتان فراهم کرده ایم.
برگ شلغم
اگر تا به حال برگ های شلغم را دور می انداختید باید بگویم خود را از غذایی مهم محروم می کردید. برگ شلغم میزبان دو ویتامین A و C است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن مهم هستند. همچنین حاوی 500 درصد نیاز بدن به ویتامین K است که به تنظیم لخته شدن خون کمک می کند. شلغم، فولات و حدود چهار برابر سبزیجات چلیپایی دیگر کلسیم دارد. برگ های شلغم را بخارپز کنید تا تلخی شان از بین برود و یا می توانید از سرکه برای این کار استفاده کنید.
کلم پیچ
پاییز فصل درخشش کلم ها است. این سبزی نه تنها در سرما رشد می کند بلکه مدت زمان تازه ماندنش نیز افزایش می یابد. تنها با یک وعده کلم پیچ می توانید مقدار نیاز روزانه خود به ویتامین A، C و K را دریافت کنید. دکتر لیبی مایلز متخصص تغذیه می گوید: کلم پیچ غذای واقعا قدرتمندی است چون تنها با خوردن یک غذا می توانید چندین ماده مغذی مهم را وارد بدنتان کنید.
کلم پیچ همچنین دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است که می تواند از قلب محافظت و از برخی سرطان ها پیشگیری کند. فیبر و منیزیم موجود در آن نیز به هضم بهتر غذاها کمک می کند.
چغندر
چغندر با 90 درصد آب و فیبر بالایی که دارد می تواند به خوبی روده را تنظیم کند. این غذا همچنین کربوهیدرات و بار گلیسمی پایینی دارد و این بدان معناست که باعث نمی شود قند خونتان به شدت بالا برود. چغندر را به حالت بخار پز، سرخ شده و یا در سالاد می توانید استفاده کنید.
انار
تا وقتی فرصت دارید از دانه های این میوه استفاده کنید، چون تا بجنبید فصلشان تمام می شود. فصل انار خیلی کوتاه است اما فواید آن فوق العاده زیاد است. تحقیقات نشان داده خوردن میوه انار و نوشیدن آب انار می تواند بدن را در برابر سرطان های خاص و آلزایمر محافظت کند، جریان خون به قلب را افزایش دهد و فشار خون و کلسترول را متعادل نگه دارد. انار سرشار است از آنتی اکسیدان و همچنین مقداری فیبر و ویتامین E نیز دارد. نصف فنجان انار را می توانید به سادگی داخل سالاد یا ماست بریزید و میل کنید.
کلم بروکسل
هر کدام از این کلم های کوچک حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان، ویتامین K و C، فولات و فیبر هستند. کلم بروکسل همچنین دارای ترکیبات ضد سرطانی است که آن را به یکی از بهترین سبزیجات چلیپایی تبدیل کرده است.
سیب
مثل انگلیسی an apple a day keeps the doctor away ( روزی یک سیب بخور تا دکتر را دور نگه داری ) بی دلیل نیست. سیب حاوی پکتین و فیتونوترینت است که به تنظیم روده و کاهش کلسترول کمک می کنند.
کدو تنبل
کدو تنبل از محصولات ناب پاییزی است. گوشت و پوست کدو تنبل هر دو سرشار از ویتامین A و C است که برای سیستم ایمنی، پوست و سلامت چشم حیاتی می باشند. همچنین دانه های آن را نیز نباید فراموش کرد. دانه های کدو تنبل سرشار از زینک هستند که به التیام بدن و حفظ حس چشایی مان کمک می کند. دانه های کدو تنبل را کمی بو بدهید و کامل میل کنید(بیشترین مقدار زینک در غشاء بین پوسته خارجی و هسته داخلی است) .
مرزنگوش و رزماری
گیاهان نیز می توانند سوپر غذا باشند. مرزنگوش و رزماری، گیاهانی قوی هستند که در دماهای پایین نیز قابل برداشت می باشند.هر دوی این گیاهان حاوی ترکیبات ضد باکتریایی و ضد قارچی هستند. ما از این گیاهان در مقدارهای کم استفاده می کنیم اما آنتی اکسیدان ها و فیتوکمیکال های آنها بسیار غلیظ است. از این گیاهان به سادگی می توانید در انواع غذاها استفاده کنید تا از خواصشان بهره مند شوید.
برگ چغندر
برگ های چغندر نیز حاوی مواد مغذی فراوانی است از جمله ویتامین K، A، C و E، منیزیم، پتاسیم و مقداری هم ویتامین های گروه B و زینک.
کدو بلوطی
گاهی افرادی که از مصرف کربوهیدرات دوری می کنند، به سمت این کدوهای نشاسته ای نمی روند اما تاثیری که کربوهیدرات این غذا دارد مانند غلات کامل است. نشاسته موجود در این کدوها باعث نمی شود قند خونتان ناگهانی افزایش پیدا کند. کدو بلوطی همچنین حاوی پکتین است. فیبر محلولی که به کاهش کلسترول کمک می کند، آنتی اکسیدان هایی که التهاب را کاهش می دهند و ویتامین های گروه B که قند خون را تنظیم می کنند از جمله خواص کدو بلوطی می باشند.
گل کلم
فقط چون گل کلم از دیگر سبزیجات چلیپایی کم رنگ تر است بدان معنا نیست که ارزش مواد مغذی اش نیز کمتر است. یک وعده گل کلم چهار برابر نیاز بدن ویتامین C، 50 درصد نیاز روزانه بدن به پتاسیم، مقدار زیادی فیبر و ویتامین B6 که در سوخت و ساز چربی و پروتئین ایفای نقش می کند را دارا می باشد.