سید حسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت در سی و سومین کنگره سالیانه انجمن ملی روانپزشکان، سلامت مردم را موضوعی بین رشتهای دانست و گفت: حوزه سلامت روان یکی از حوزههایی است که نیاز به همکاری بین رشتهای و مردم شناسی دارد که متاسفانه از این همکاری محروم مانده است.
وی جنبههای جسمی، معنوی و اجتماعی را مهمترین ابعاد سلامت عنوان کرد و اظهار داشت: این آمیختگی با دیگر ارکان اداره جامعه است که به وضعیت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بر میگردد و در این زمینه زمانی میتوان موفق به تحلیلهای درست شد که به همه این موارد به صورت جامع نگاه کنیم.
وزیر بهداشت افزایش تحمل مردم جامعه در برابر مشکلات روزمره و اجتماعی را مهمترین وظیفه حکومت خواند و افزود: باید برای رسیدن به این هدف از طریق آموزش و پرورش، کانالهای فرهنگی و تریبونهای اجتماعی به صورت مناسب استفاده کرد چرا که به نظر میرسد شکنندگی در نسلهای جدید بسیار زیاد شده و مانع از حل مسائل و مشکلات زندگی میشود.
وی خودشیفتگی را مهمترین معضل روانشناسی جامعه خواند و اظهار داشت: خودشیفتگی از مسائلی است که همه به عنوان شهروند از آن رنج میبرند و در صورتی که این خودشیفتگی در مسئولان باشد موجب بروز بسیاری از ناآرامیها، افزایش استرس در بطن جامعه و اختلالات روانپزشکی میشود.
هاشمی اذعان کرد: متاسفانه هر روز مردم تحت تاثیر بخشی از شایعات و غرضورزیهای افراد و مسئولان خود شیفته هستند.
وی با اظهار نارضایتی از عدم پوشش بیمهای کافی برای بیماران اعصاب و روان بیان کرد: بروز بیماریهای اعصاب و روان رابطه مستقیمی با فقر و کاهش تحصیلات دارد که این نشان از محروم بودن این قشر از بیماران دارد، در حالی که متاسفانه در دریافت خدمات این بیماران مظلومترین بوده و کمترین خدمات بیمهای را دارند.
وزیر بهداشت اظهار داشت: بیماران اعصاب و روان نه در بخش خصوصی و نه در بخش دولتی در موارد بستری و حتی داروها تحت پوشش مناسب بیمهای نیستند و متاسفانه با بیتوجهی به این مسئله بروز جرم و جنایت در کشور دولت را متحمل هزینههای سنگینی میکند و امیدواریم که به شایستگی به احقاق حقوق این بیماران توجه شود.
وی با بیان اینکه 25 درصد ایرانیان دچار اختلالات رفتاری هستند افزود: این آمار نسبت به گذشته افزایش یافته هرچند که در مقایسه با آمار جهانی نگران کننده نیست اما در کشور اسلامی ما این حد از اختلالات نیز قابل قبول نیست.
هاشمی با تاکید بر حل مشکلات بین بخشی در حوزه روانشناسی ادامه داد: در تمام گروههای پزشکی هدف اصلی باید حل مشکلات مردم باشد و در بحث بیماریهای اعصاب و روان هم با حل مسائل و مشکلات بین گروههای مختلف باید در مسیر بهبود سلامت روانی مردم و صلاح جامعه حرکت کرد.
وی شرایط روحی و روانی جامعه را بسیار مهم دانست و گفت: علاوه بر روانپزشکان باید مجلس، سیاست گذاران، ائمه جمعه، خطبا و تمام کسانی که تریبون در اختیار دارند در جهت سلامتی روانی جامعه بکوشند.
وزیر بهداشت این افراد را همکاران خوبی برای کمک به سلامت جامعه و روانپزشکان دانست و تصریح کرد: نباید افراد مسئول با روح و روان مردم بازی کرده و با ترویج دروغ، تهمت و غیبت استرس را بر جامعه تحمیل کنند.
هاشمی بیان کرد: متاسفانه برخی از مسئولین به عنوان سرداران علم، قلم و حرم منجر به بروز مشکلاتی میشوند که علاوه بر به هم زدن آرامش مردم مشکلات اجتماعی را نیز افزایش میدهند.
به گفته وزیر بهداشت در دولت کنونی آرامش نسبی برقرار شده و امیدواریم این آرامش، آرامش قبل از طوفان نباشد.
وی از اختصاص یک کارشناس روانشناسی به ازای هر 40 هزار نفر خبر داد و یادآور شد: این تعداد بسیار ناچیز است و امیدواریم با تمهیدات دولتی این افراد افزایش یابند و علاوه بر آن هم حمایت مالی از مردم باید بیشتر شود.
وزیر بهداشت با تاکید بر توجه به بیمه بیماران اعصاب و روان اذعان کرد: علیرغم توجه نسبی دولت یازدهم به موضوع سلامت در بهترین شرایط تنها 20 درصد سلامت جامعه بر عهده وزارت بهداشت بوده و مابقی برعهده سایر دستگاههای زمینه ساز آلودگی مانند وزارت جهادکشاورزی، راه وشهرسازی و صنعت و معدن است.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان