“سيبزميني، ماده غذايي پر از نشاسته است. اين ماده غذايي، تقريبا شامل همه ويتامينهاي متنوع دسته B، بغیر از ويتامين12 B است و کمی ويتامين C موجود در سيبزميني خام هم تاحدي قابلتوجه است…”
سيبزميني جزو خوراکيهاي حاوي ويتامين C است اما وقتي انواع ميوه، سبزي يا خوراکيهاي حاوي ويتامينهاي مختلف را ميپزيم، بخش زيادي از ويتامينهاي آنها، بهخصوص ويتامينC، تخريب ميشود و از بين ميرود…
البته ميزان تخريب ويتامينهاي موجود در خوراکيها در اثر پختوپز به نحوه پخت مواد غذايي هم بستگي دارد. مثلا وقتي سيبزميني را با روش آبپز يا تنوري ميپزيم، زمان پخت کوتاه ميشود. بهعلاوه، معمولا سيبزميني با پوست پخته ميشود و مطالعهها ثابت کردهاند اين كار باعث حفظ مقدار مناسبي از ويتامينهاي موجود در آن مانند ويتامين C ميشود. اين در حالي است که با سرخ کردن سيبزميني پوستکنده و حرارت ديدن مستقيم و زياد اين ماده غذايي، بخش زيادي از ويتامينهاي موجود در آن، بهخصوص ويتامين C از بين ميرود.
سيبزميني، ماده غذايي سرشار از نشاسته است. اين ماده غذايي، تقريبا حاوي تمام ويتامينهاي مختلف گروه B، جز ويتامين12 B است و مقدار ويتامين C موجود در سيبزميني خام هم تاحدي قابلتوجه است.
اين ماده غذايي، املاح چنداني ندارد و برخي افراد گمان ميکنند به همين دليل مصرف آن بهجاي نان و برنج به بيماران مبتلا به فشارخون بالا توصيه ميشود اما حقيقت اين است که نان و برنج هم املاح چنداني ندارند و اگر به آنها هم نمک اضافه نکنيم، فشارخون را افزايش نميدهند. با اين حال، از آنجا که مصرف سيبزميني بدون نمک از نان يا برنج بدون نمک براي بيماران فشارخوني مناسبتر است، خوردن سيبزميني به آنها توصيه ميشود.
نکته آخر هم درباره توصيه به مصرف سيبزميني به افراد لاغر يا ورزشکار است. سيبزميني، منبع خوبي براي دريافت نشاسته است بنابراين افراد لاغر ميتوانند آن را بهعنوان ميانوعده در برنامه غذايي خود بگنجانند.
ورزشکاران هم ميتوانند سيبزميني پخته را همراه سفيده کاملا پخته تخممرغ که منبع خوبي براي دريافت پروتئين مرغوب است، قبل از فعاليتهاي ورزشي مصرف کنند. سفيده تخممرغ، پروتئين باکيفيت فراواني دارد و اگر با سيبزميني که منبع خوب نشاسته است، قبل و بعد از ورزش خورده شود، ميتواند به افزايش وزن و عضلهسازي ورزشکاران کمک کند
منبع: هفته نامه سلامت