شستن دست ها یک راه ساده و موثر برای کمک به جلوگیری از بیماری هایی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا و مسمومیت غذایی است. اما سوال هایی در این مورد وجود دارد که باید پاسخ داده شوند.
چه موقع باید دست های خود را بشوئید؟
اغلب به خصوص در فصل سرماخوردگی و آنفولانزا با شستن دست ها خود را از ابتلا به این بیماری ها مصون نگه دارید. قبل و بعد از آماده کردن غذا در طول مدتی که غذا درست می کنید، به خصوص غذاهایی مانند مرغ، تخم مرغ و گوشت خام، شستن دست ها باعث می شود تا از ابتلا و گسترش باکتری هایی که سبب مسمومیت غذایی می شوند، جلوگیری شود.
پس از رفتن به حمام یا تعویض پوشاک، شستن دست ها از ابتلا و گسترش بیماری های عفونی مثل هپاتیت A جلوگیری می کند.قبل و بعد از درمان یک زخم یا جراحت شستن دست ها مهم است. هنگام لمس بخش هایی از بدن که عضو تمیز محسوب نمی شوند.هنگام سرفه، عطسه و استفاده از دستمال کاغذی.زمان لمس حیوانات خانگی یا فضولات حیوانات و مواد غذایی آن ها.هنگام تعویض پوشک بچه، دست زدن به زباله، استفاده از تلفن، یا دست دادن.
روش درست شستن دست ها:
- مرطوب کردن دست با آب و صابون
- دست خود را مالش دهید تا کف حداقل به مدت 20 ثانیه روی دست شما باقی بماند.
- در شستن مچ دست، پشت دست، بین انگشتان و زیر ناخن ها دقت کنید.
- دست خود را زیر جریان آب قرار دهید.
- دست خود را با یک حوله ی کاغذی خشک کنید و حوله را مابین شیر آب و دست تمیزتان قرار دهید و شیر آب را ببندید.
اگر آب و صابون در دسترس نیست، از ضد عفونی کننده های دست یا ضد عفونی کننده هایی که شامل 60% الکل اتیل می توانید استفاده کنید. اگر شما از این مواد استفاده می کنید تا زمانی که دست شما خشک است، لازم نیست از آب استفاده کنید. الکل، انواع میکروب ها و جرم های دست را به سرعت نابود می کند.