Ficus Carica نام علمی انجیر است که 600 گونه هم دارد و اغلب این گونه ها زینتی و وحشی میباشند.انجیر در ایران در شهرهای:استان فارس روستای شاخون،استان مازندران شهرستان گلوگاه،استان لرستان شهرستان پلدختر (روستای امامزاده بابازید)،استان فارس شهرستان نی ریز،استان خراسان جنوبی شهرستان طبس روستای چیروک،استان لرستان بخش زیودار و … کشت میشود.
انجیر میوهای سرشار از خاصیت است که متأسفانه دوام چندانی ندارد و باید در مدت کوتاهی پس از خریداری مصرف شود
منبع : الو دکتر
مصرف انجیر موجب حفظ جوانی و درخشندگی پوست میشود. این میوه به دلیل برخورداری از اسیدهای چرب امگا3 و ترکیبات ضدالتهابی، به تغذیه پوست، رفع قرمزی ناشی از آکنه کمک میکند و مانع پیری میشود.
انجیر منبعی غنی از فیبر است که به بهبود گوارش و کنترل وزن کمک میکند. این میوه به دلیل فیبر بالا و قابلیت جذب آب موجب نرم شدن مدفوع میشود. مصرف انجیر بویژه به افرادی که مشکل یبوست دارند، توصیه میشود.
انجیر حاوی آنزیم فیسین است که موجب تجزیه پروتئین به آمینواسید میشود. آمینواسیدها به عضلهسازی کمک میکنند و به همین دلیل، انجیر انتخابی فوقالعاده برای کنترل وزن و عضلهسازی است.
عصاره آب انجیر سرشار از نوعی ترکیب فعال فیتوشیمیایی موسوم به بنزآلدهید است که خاصیت ضدسرطانی دارد. مطالعات نشان داده است ترکیبات زیستفعال موجود در انجیر نظیر فنولیک، کومارینز و اسیدهای چرب به درمان سرطان پوست غیرملانوم کمک میکند. همچنین گفته میشود کومارینز در درمان سرطان پروستات مؤثر است.
انجیر سرشار از پتاسیم است. پتاسیم موجب کنترل اثرات مخرب نمک روی فشار خون میشود. اغلب مردم آن قدر که غذاهای پرنمک مصرف میکنند، به مصرف میوه و سبزیجات کافی عادت ندارند و به دلیل کاهش سطح پتاسیم در معرض ابتلا به فشار خون بالا قرار میگیرند.