یک روانشناس بالینی می گوید: اغلب افراد از دوران نوجوانی به بعد، عطش زیادی برای خواندن و شنیدن و دیدن رمان و موسیقی و فیلم های عاشقانه و به خصوص کتب روانشناسی جنس مخالف دارند که این امر موجب بروز هیجانات منفی جنسی و تنش و استرس در فرد می شود.
حجت الاسلام دکتر نصیر عابدینی افزود: تمام رمان ها و موسیقی هایی که معنی و مفهوم عاشقانه داشته باشند تم جنسی دارند و به دلیل ایجاد انگیزش جنسی و عاطفی در فرد، جذاب تر و هیجان برانگیزتر بوده و باعث بر انگیختگی و خود تقویتی جنسی فرد می شود.
این روانشناس، با اشاره به اینکه مطالعه کتب روانشناسی جنس مخالف به خصوص توسط نوجوانان نیز می تواند همین تاثیر منفی را داشته باشد، اظهار کرد: این کتاب ها انگیزه نوجوان را نسبت به جنس مخالف تحریک کرده و عشق فیزیولوژیک او را بیشتر می کند و باعث می شود فرد همه چیز را بر اساس عشق ورزی و روابط جنسی و نه خرد ورزی پایه ریزی کند.
دکتر عابدینی تصریح می کند: تا زمانی که شرایط ازدواج برای جوان یا نوجوان فراهم نشده باشد خواندن اینگونه کتاب ها یا دیدن تصاویر و فیلم های اینگونه روابط، بنزین روی آتش است. چرا که گرایشات جنسی را بالا برده و با تحریک کنجکاوی نوجوان، گاهی او را به مرحله تجربه می کشاند که در صورت سرکوب آن، افسردگی، اضطراب، گرایش به مواد افیونی، همجنس گرایی و عادات نامناسب جنسی از پیامدهای منفی آن است.
این روانشناس، در خصوص موسیقی های عاشقانه افزود: ریتمیک و آهنگین بودن اشعار این موسیقی ها همچون مواد افیونی به درون جسم و ذهن شنونده نفوذ کرده و هیجانات منفی و تنش فرد را چندین برابر آرام می کند، اما بلافاصله پس از تجربه حس مثبت، هیجانی منفی تمام وجودش را در برگرفته تا هیجان بالای حس مثبت را خنثی و به تعادل برساند و این همان عاملی است که موجب ایجاد رگه های اضطراب یا افسردگی شدید پس از شنیدن یا خواندن اشعار عاشقانه می شود.
او تصریح کرد: دیدن فیلم و خواندن یا شنیدن موسیقی یا رمان های عاشقانه و کتب روانشناسی جنس مخالف، راهی برای رهایی نوجوان یا جوان از ناآرامی یا هیجانات منفی جنسی نیست و باید به دنبال حل مسئله یا تقلیل این هیجانات از راه سالم آن بود.