picsart_1477118625421

شاید متوجه نباشید اما گردن یکی از پر کار ترین اعضای بدن است. گردن عضوی آسیب پذیر است. علل آسیب رسیدن به گردن اغلب مربوط به شیوه زندگی است و همچنین تنش های عصبی. از مجموعه بیماری های گردن می توان به آرتروز دیسک گردن و … اشاره کرد.

مرتضی رجایی جراح و متخصص بیماریهای استخوان، مفاصل، ستون فقرات و آسیبهای ورزشی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان؛ بابیان اینکه ستون مهره های ناحیه گردن یکی از ساختارهای شگفت انگیز و پیچیده دربدن، است، گفت: ستون مهره های گردن در هنگام حرکت، وزن سر را به حدود 6 کیلوگرم در جهات مختلف پشتیبانی می کند.

وی با اشاره به دلایل ایجاد درد در ناحیه گردن اظهار داشت: نحوه خوابیدن، چرخش و حرکت ناگهانی گردن، وضعیت و فرم بد بدن در مدت طولانی، آسیب دیدگی و تصادف، افزایش سن، بیماری فرسودگی دیسک، حالت های نامطلوب قرارگیری مفصل، اضافه وزن، عفونت ستون مهره ها، فشرده شدن نخاع، استرس شدید و شکستگی مهره ها از دلایل ایجاد درد در ناحیه گردن است.

این جراح و متخصص بیماریهای استخوان، مفاصل، ستون فقرات و آسیبهای ورزشی با بیان اینکه کاربران رایانه برای جلوگیری از درد در گردن، تناسب ارتفاع صندلی خود را با صفحه مانیتور حفظ کنند، افزود: استفاده از بالش های بسیار نرم یا سفت، خوابیدن روی شکم، قوز کردن و خم کردن بیش از حد گردن به مدت طولانی باعث درد در ناحیه گردن می شود.

وی تصریح کرد: نشانه هایی مانند سر درد، سرگیجه، سوزش و بی حسی در بازو و دست، احساس سوزش هنگام لمس پوست بازو و کتف، ضعف و بی حسی در ساق پا، عدم کنترل ادرار و مدفوع از علائم این بیماری است.

رجایی با بیان اینکه از خم کردن گردن هنگام خواندن کتاب یا روزنامه خودداری کنید، اظهار داشت: هنگام مطالعه کتاب یا روزنامه جلو آوردن هر یک سانتیمتر سر از امتداد شانه، 3 کیلوگرم وزن بیشتر به گردن تحمیل می کند.

وی با اعلام اینکه بروز گردن درد در دندانپزشکان، رانندگان و کاربران رایانه بسیار شایع است، گفت: دندانپزشکان هنگام درمان تا حد امکان به بیمار نزدیک شوند و زاویه فک او را طوری تنظیم کنند که نیاز به خم کردن تنه نباشد که استفاده از روشنایی و دید غیرمستقیم با آینه باعث پیشگیری از دردهای عضلانی و درد ناشی از ستون مهره های گردنی در آنان می شود.

این جراح و متخصص بیماریهای استخوان، مفاصل، ستون فقرات درباره راه های جلوگیری از این بیماری بیان کرد: استفاده از بالش های طبی، تنظیم فرمان حین رانندگی، انجام حرکات کششی و صاف بودن گردن و سر هنگام نشستن از بروز در در ناحیه گردن جلوگیری می کند.

وی با بیان اینکه با تست عکس برداری اشعه ایکس می توان علت گردن درد را تشخیص داد، عنوان کرد: اختلالاتی مانند تنگی فضای دیسک، بیماری های روماتیسم، لغزندگی دیسک، تنگی کانال نخاعی، شکستگی و عدم استحکام ناشی از کشیدگی بیش از حد را با آزمایش های ساده اشعه ایکس می توان تشخیص داد.

رجایی افزود: در صورت احساس درد در ناحیه گردن و انتشار آن به دست ها بایستی به پزشک مراجعه کرد تا تشخیص قطعی و درمان گردن درد در مراحل اولیه صورت گیرد.