موادی که میخوریم از محیط توکسین جذب میکنند، شاید بر سلامت پروستات تاثیر نامطلوبی داشته باشند، بنابراین خوب است آنها را نخورید. این غذاها شامل فرآوردههای حیوانی مثل لبنیات، گوشت قرمز و تخممرغ است. بجای آن استفاده زیاد از میوه و سبزهای تازه در رژیم غذایی برای حفظ سلامتی سفارش میشود. مصرف میوه برای حفظ سلامت پروستات الزامی است، زیرا فروکتوز موجود در آن، بدن را وادار به ساختن ویتامین D میسازد و ویتامین D از رشد تومورهای سرطانی پیشگیری میکند.
2. استفاده از غذاهای حاوی آنتیاکسیدان در رژیم غذایی از سرطان پروستات پیشگیری میکند، حتی اندازهی تومورهای موجود را نیز کاهش میدهد. بعضی از این غذاها عبارتند از گوجهفرنگی، هندوانه، گریپفروت.
3. معمولا اثر کمبود «روی» در رژیم غذایی مشاهده میشود. غده پروستات بیش از سایر قسمتهای بدن از روی استفاده میکند. تخم کدوتنبل به طور طبیعی حاوی روی است و باید به رژیم غذایی افزوده شود.
4. اختلالات پروستات را که سبب بزرگی آن میشود با استفاده از عصارهی نخل ارهای(saw palmetto) برطرف کنید. ساکنان بومی آمریکا طی چندین قرن از آن استفاده میکردهاند و مطالعات نشان میدهد که این ماده سطح استروژن را پایین میآورد، و به سرعت اندازهی غدهی پروستات را کاهش میدهد. میتوانید از مکمل های دارویی آن در داروخانهها استفاده کنید. برای میزان مصرفی دارو باید به دستورات پزشکی آن مراجعه کنید.
5. حداقل سه بار در هفته و هر بار به مدت 60 تا 90 دقیقه ورزش کنید. ورزش باید شامل فعالیتهای هوازی مانند پیاده روی، دویدن آهسته، بسکتبال، دوچرخه سواری یا شنا باشد.
6. از غذاهای فرآوری شده که احتمالاً دارای شکر، افزودنیها نگهدارنده هستند پرهیز کنید. نوشیدنیهای حاوی شکر نخورید و بجای آن آب بنوشید.
7. سیگار نکشید. مواد سرطانزای موجود در سیگار بر کل بدن از جمله غدهی پروستات اثر منفی دارد.
8. بطور مرتب آزمایشات پزشکی مربوط به پروستات را انجام دهید.
منبع- پارسی طب