در طی سال های اخیر میزان بارش باران بشدت رو به افت نهاده و میزان سطح آب های زیر زمینی نیز شدیدا کاهش یافته هم چنین به سبب کشت محصولات کشاورزی مانند هندوانه در مناطق خشک این خطر بیش از بیش احساس می شود. همین سبب لازم است تا تمهیداتی برای مقابله با این تهدید در نظر گرفته شود.
معاون رئیس جمهور گفت: در کشور ما خشکسالیهای پیاپی، افزایش دما، کاهش بارندگی و افت سفرههای آب زیر زمینی که هم حاصل عملکرد خود ما در برداشتهای بیرویه و هم حاصل تغییر اقلیم است زنگ خطر را به صدا درآورده است.
معصومه ابتکار امروز در جلسه شورای اداری استان زنجان با اشاره به ظرفیتهای طبیعی، سرمایه انسانی و فعالیتهای کشاورزی و صنعتی استان اظهار داشت: از استاندار زنجان، نماینده ولی فقیه در استان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی به خاطر همراهیهایی که با دولت یازدهم دارند تشکر میکنم.
وی با بیان اینکه باید بتوانیم بحث توسعه پایدار و همه جانبه را برای کشورمان محقق کنیم، افزود: مقامات مسئول و دستگاههای دولتی شورا و شهرداری، ائمه جماعات و نیروهای مسلح باید همه برای حکمرانی مطلوب تلاش کنند و یکی از مولفههای حکمرانی مطلوب این است که توسعه در نهایت به بهبود کیفیت زندگی بیانجامد.
معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: بعد معنوی در راس قرار دارد و در بعد مادی نیز سلامت، اشتغال و نشاط روانی ابعادی هستند که در کنار هم در تعریف توسعه پایدار و همه جانبه نقش دارند.
وی با بیان اینکه حکمرانی خوب با این جامعیت تعریف میشود، ابراز کرد: دولتها باید همه این مولفهها را کنار هم ببینند و امروز در این مسیری که قرار میگیریم میبینیم که دنیا به چند مسئله رسیده که این مسائل بحرانی و آسیب زننده است و جهان و کشور ما را تهدید میکند که یکی بحث محیط زیست است.
ابتکار بیان کرد: اگر ما در برنامهریزیها واقعیتها و به ظرفیتهای طبیعت توجه نداشته باشیم سر از ناکجا آباد در میآوریم و در این راستا بزرگترین زنگ خطر برای ما به صدا در آمده است.
وی با اشاره به اینکه در دنیا در بحث تغییر اقلیم و گرمایش زمین آثار مشاهده میشود، گفت: در کشور ما خشکسالیهای پیاپی، افزایش دما، کاهش بارندگی و افت سفرههای آب زیر زمینی که هم حاصل عملکرد خود ما در برداشتهای بیرویه و هم حاصل تغییر اقلیم است زنگ خطر را به صدا درآورده است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: شرایط دریاچه ارومیه، تالابهایی که در کشور داریم و مسائل مربوط به آلودگیهای شهرها و خیلی از موارد نتیجه نادیده گرفتن ظرفیت طبیعت و جایگاه محیط زیست در یک دوره زمانی بوده است.
وی با بیان اینکه “ما در برنامهریزیها و سیاستگذاریها اگر در مقطعی که میخواهیم تصمیمی را بسازیم و یا بگیریم باید به واقعیتها و مسائل محیط زیست توجه کنیم” عنوان کرد: یکی از این واقعیتها مسئله آمایش و انتخاب گزینههای صحیح در کاربری فعالیتها است.
ابتکار افزود: ما در استان زنجان فعالیتهای کشاورزی صنعتی را در سکونتگاههای انسانی شاهد هستیم که ما به هر دلیلی در اطراف شهر زنجان متاسفانه تمرکز فعالیتهای صنعتی و شهرکهای صنعتی را در فاصله خیلی کمتر از آن چیزی که امروز طبق مصوبههای دولت اجرا میشود را میبینیم.
منبع: تسنیم