روزانه به میزان زیادی از نان استفاده می کنیم.اما چه نانی بیشترین میزان سلامت و خواص را دارا میباشد؟ نان سفید دارای ارزش غذایی کمتری نسبت به نان سفید است. نان سبوس دار یا همان نان سیاه املاح ویتامین و فیبر بیشتری به نسبت نان سفید دارد. حتی در درمان یبوست هم موثر میباشد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: فیبر موجود در نان سبوسدار باعث کاهش یبوست میشود.
دکتر رضا سپهوند در گفتوگو با خبرنگار ایسنا منطقه لرستان، با بیان اینکه استفاده از نان سفید در بین مردم باب است، اظهار کرد: این درحالیست که نان سفید ارزش تغذیهای خوبی ندارد و بیش از اندازه سبوس آن گرفته شده است.
وی ادامه داد: متاسفانه در نانهای سفید املاح، ویتامینها و فیبر و سبوس موجود در گندم گرفته شده و ارزش غذایی آن کم میشود.
سپهوند بیان کرد: فیبر موجود در نان سبوسدار منجر به جذب آب شده که این مهم در هضم و کاهش یبوست موثر است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی لرستان بیان کرد: منظور از نان تیره، نان سبوسدار است.
وی با اشاره به اینکه هر نان تیرهای سبوس دار نیست، افزود: نانهای برشته و قهوهای شده نه تنها سبوس ندارند بلکه عامل سرطان میتواند باشد.
سپهوند بیان کرد: نیاز است فرهنگ استفاده از نان سبوسدار در بین مردم نهادینه شود چرا که قوت غالب در بین مردم است.
منبع :خبر فارسی