هرسال حدود ۱.۳ میلیارد تن غذا در دنیا به هدر میرود که ۳۵ میلیون تن از آن در ایران دور ریخته میشود در حالی که این مقدار میتواند ۱۵ میلیون انسان گرسنه را در کشور ما سیر کند.
بنابرگزارش معاونت بهداشت وزارت بهداشت، گرسنگی بزرگترین خطر دنیا برای سلامتی انسانها است و هرساله تعداد کسانی که از گرسنگی جان خود را از دست میدهند از مجموع قربانیان ایدز، مالاریا و سل بیشتر است.
راهکارهای زیر، میتواند در پیشگیری از هدر دادن موادغذایی موثر باشند.
_ در مواقعی که گرسنه و خسته هستید هرگز خرید نکنید، زیرا معمولا بیشتر از نیاز خود خرید خواهید کرد.
_ همیشه بودجه موادغذایی در نظرگرفته شده برای خرید اقلام غذایی را مجزا کنید. این کار کمک میکند به اندازه نیازتان خرید کنید.
_ به منظور پیشگیری از فساد مواد غذایی خریداری شده، همواره خرید اقلام فاسدشدنی یا سبزیجات را در مرحله آخر قرار دهید.
_ در صورت داشتن میهمان حتما از تعداد نفرات آنها مطمئن شوید تا بیشتر از نیاز یا ظرفیت یخچال خود خرید نکنید.
_ به منظور حفظ سلامت و تازگی نان و همچنین پیشگیری از بیات شدن آن، هنگام خرید از کیسه پارچهای تمیز استفاده کنید.
_ نگهداری نان در یخچال باعث بیات شدن و افزایش دورریز میشود. برای نگهداری نان، آن را بسته بندی و در فریز نگهداری کنید.
راهکارهای مناسب برای پیشگیری از هدر رفتن موادغذایی هنگام پخت و پز
_ همیشه با توجه به وضعیت افراد خانواده تدارک غذا ببینید. مثلا سهم سالمندان یا کودکان را بر اساس شرایط آنها محاسبه کنید.
_ از همه قسمتهای سبزیجات مانند ساقه و برگ تازه آن میتوان برای غذای اصلی، سوپ یا سالاد استفاده کرد.
_ در صورت اضافه ماندن غذا در یک وعده، برای وعدههای دیگر حجم کمتری غذا، تدارک ببینید. در صورت اضافه ماندن غذا، باقیمانده آن را با اندکی تغییر در وعده بعدی مصرف کنید. همچنین میتوانید این مقدار باقیمانده را بعد از خنک شدن، بر حسب زمان مصرف، در ظروف مناسبی که درپوش دارند، در یخچال نگهداری کنید. میتوانید اضافه میوهها را به صورت برگههای خشک یا کمپوت کم شیرین تبدیل کنید.
_ اضافه سبزیجات را، خشک یا فریز کنید.
ایسنا،