Acne vulgaris (آکنه) یا همان جوش عاملی میباشد که در بین مردم بعنوان جوش جوانی شناخته شده است.پزشکان متخصص در سال با بیماران زیادی که از جوش زدن شان ناراضی هستند روبرو میشوند و جوش از شایع ترین بیماریهای پوستی میباشد.با به بلوغ رسیدن هر فردی جوش ها هم خود را نمایان میکنند و البته یکی از آزار دهنده ترین مشکلات برای هر فرد در سنین جوانی هستند.
اگر پوست صورتتان معمولا جوش می زند، حتما تا به حال داستان های زیادی درباره اینکه چه چیزهایی باعث جوش زدن می شوند شنیده اید.اما در این بین چه چیزهایی حقیقت دارد و چه چیزهایی را نباید باور کرد؟!
باور غلط: خوردن غذاهای چرب باعث جوش زدن می شود. باور غلط: جوش های سرسیاه همان جوش های معمولی هستند که درونشان آلودگی گیر کرده است. باور غلط: ترکاندن جوش، زیاد بد نیست. باور غلط: آکنه قبل از اینکه خوب شود بدتر می شود.
اینکه یک فرد چه موقع و با چه شدتی دچار آکنه شود تا حدود زیادی ژنتیکی است.
با وجود اینکه بیشتر افراد در دوران نوجوانی آکنه را تجربه می کنند اما خیلی ها هم هستند که درگیر جوش ها در بزرگسالی هستند.
متاسفانه شستشوی زیاد صورت با آب و صابون نمی تواند به بهبود آکنه کمک بکند.
دلایل آکنه چندگانه هستند، یکی از بازیگران اصلی آن هورمون ها، استرس و ژنتیک هستند و هیچ کدام از اینها را نمی توانید با شستن صورت تغییر دهید.
باکتری ها هم می توانند نقش ایفا کنند چون باعث پرشدن منافذ پوست می شوند. وقتی منافذ پوست بسته می شود بیشتر در خطر جوش زدن قرار می گیرید. شستن صورت می تواند برای کاهش این مورد مفید باشد اما همانطور که گفته شد، نمی تواند درمان قطعی آکنه باشد.باور غلط: نور آفتاب می تواند جوش هایتان را پاک کند.
اینکه می گویند نور خورشید به پاک شدن جوش ها کمک می کند، کاملا غلط است.
این کار سیستم ایمنی پوستمان را تضعیف می کند که چیز خوبی نیست چون به سیستم ایمنی برای پیشگیری از عفونت پوست و سرطان پوست نیاز داریم.
همچنین می دانیم که زیاد در معرض نور خورشید قرار گرفتن، می تواند باعث بروز مشکل چین و چروک و تغییر رنگدانه های پوست شود. با این حال وقتی مشکلات پوستی مانند اگزما و پسوریازیس دارید، نور خورشید می تواند التهاب مربوط به آن را کاهش دهد و به مرور زمان شرایط را بهبود ببخشد.
با وجود اینکه بعضی غذاهای خاص در افراد مستعد به جوش، می تواند مشکلاتی به وجود بیاورد اما در کل این باور نادرست است.
در واقع چربی موجود در غذاهایی نظیر پیتزا نیست که باعث جوش می شود، بلکه عناصر التهاب آور آنها مقصر اصلی هستند.
ما بر این باوریم غذاهایی که شاخص گلیسمی بالایی دارند به دلیل تاثیرشان روی سیستم غدد درون ریز و هورمون ها می توانند آکنه را تشدید کنند.
وقتی سبوم و سلول های پوستی در فولیکول ها انباشته می شوند، ممکن است دچار جوش های سرسیاه یا سرسفید بشوید.
جوش های سرسیاه باز هستند و این منجر به اکسیداسیون مواد داخل آن و سیاه رنگ شدنش می شود.
وقتی یک منفذ بسته می شود، از رسیدن اکسیژن به آنچه درونش است جلوگیری شده و جوشتان سرسفید می شود.
جوش های سر سیاه هیچ ربطی به کثیفی ندارند.
این کار، یک اشتباه بزرگ است.
زخم ایجاد شده به واسطه ترکاندن یک جوش باعث می شود باکتری های بیشتری به درون زخم راه پیدا کنند و التهاب بدتر شود. زخمی کردن یک جوش، هم زمان بهبودش را طولانی تر می کند و هم ممکن است بعد از بهبود، جایش تیره شود.
تا به حال از کسی شنیده اید که آکنه قبل از اینکه خوب و پاک شود، بدتر می شود؟
کترکینگ می گوید: این به صورت کلی درست نیست اما با این حال برخی افراد، این پدیده را با استفاده از داروهایی خاص مانند رتینوئیدها و آکوتان تجربه می کنند.
منبع : الو دکتر