ما ایرانی ها چای لبسوز و قندپهلو را به هیچ نوشیدنی مشابه ای نمیفروشیم و به اصطلاح همیشه میگوییم ” چای داغش میچسبه” و در توابع مختلف به نوعی خوردن چای خیلی داغ افتخار محسوب میشود، ولی باید در نظر داشت که چای داغ میتوند عوارض جبران ناپذیری را روی دست ما بگذارد. بر اساس بررسی هایی که در منطقه ترکمن صحرای استان گلستان که یکی از مناطق شایع سرطان مری است به انجام رسیده، معلوم شده است که نوشیدن مایعات داغی مانند چای، خطر ابتلا به سرطان مری را افزایش می دهد.
این مساله شاید در حدود ۴۰ سال پیش هم مطرح بود، اما در آن زمان، مطالعات، نتایج موفقی را در برنداشتند، در حالی که بررسی های اخیر گروه داخلی گوارش دانشگاه علوم پزشکی تهران و همکارانشان نشان داده است که نوشیدن مایعات داغ خطر ابتلا به سرطان مری را افزایش می دهد.
این نتایج در بررسیهای اپیدمیولوژیک مشخص شده است، اما اینکه مایعات داغ با چه مکانیسمی خطر ابتلا به سرطان را افزایش میدهند، هنوز مشخص نیست.
هم اکنون کاملا معلوم شده است که وقتی ما مواد شیمیایی یا مواد غذایی فرآیندشده مانند سوسیس و کالباس را که به آنهانیترات و نیتریت اضافه شده مصرف میکنیم، خطر تولید نیتروزآمینها افزایش می یابد و آنها نیز با مکانیسم آلکیلاسیون باعث سرطانزایی می شوند.
در بررسی های اپیدمیولوژیک، مشخص شده افرادی که مایعات داغ مینوشند بیشتر به سرطان به ویژه سرطان مری مبتلا می شوند.به نظر می رسد در پی نوشیدن مایعات داغ، سوختگی دهان، گلو و مری را داریم و به علت همین عارضه و آسیبی که در اثر سوختن به سلولهای مری وارد میشود، زمینه ابتلا به سرطان پیش میآید.
عمدتا این سرطان در ناحیه مری بوده و بعد انتهای مری و معده را نیز درگیر میکند.
پس توصیه میکنم عادت کنید که چای، سوپ، آش، شیر و تمامی مایعات را ولرم میل کنید تا داغ مصرف کردن آنها باعث سوختن و التهاب دستگاه گوارش و به دنبال آن سرطان نشود.این حساسیت بیشتر در مورد چای داغ است، در حالی که توصیه من درباره همه مایعات با دمای بالاست و حتی غذاهای مایعی مانند سوپ را نیز نباید داغ میل کنید.
منبع: سلامتی