شاید بعضی از خانم ها ظروف سرامیکی را دوست داشته باشند و غذای خود را در این ظروف طبخ کنند اما باید به خطر ناک بودن بعضی از ظروف پخت و پز در قلب آشپزخانه خودتان آگاه باشید.
خطر این ظروف برای اولین بار توسط یک زن کانادایی آشکار شد. مطالعه ی جدیدی که روی این خانم انجام شد نشان داد که این فرد در معرض غلظت بالایی از سرب قرار گرفته است و دچار مسمومیت سربی شده است.
بعد از انجام آزمایشات مشخص شد که بیشتر ظروف این فرد از سرامیک مکزیکی می باشند. ظروف سفالی مکزیکی که با لعاب پوشیده شده اند، بسیار زیبا به نظر می رسند ولی این لعاب دارای مقدار زیادی سرب است که با ریختن آب گرم و یا جوشاندن آن ها این سرب از بدنه ی آن ها خارج می شود و به مواد غذایی راه پیدا می کند و وارد بدن می شود که موجب بروز مشکلاتی در بدن می شود.
این مسئله به مدت طولانی در حال بررسی بوده است ولی با مسمومیت این زن 55 ساله مورد توجه قرار گرفت. او بارها دچار درد زیر شکم خود شده بود که با مراجعه به بیمارستان و بستری شدن بهبود می یافت ولی درد او ناشناخته می ماند. تا این که یک روز دچار دل درد و کمی خونریزی می شود و با مراجعه به بیمارستان و انجام آزمایشات متوجه غلظت بالای سرب در حدود 36 برابر حد طبیعی در خون او می شوند. ظروف استفاده شده با لعاب دورنی و بیرونی شامل 17% سرب بودند.
این ماده ی سمی علاوه بر درد شکم باعث کم خونی، درد مفاصل و خستگی شدید نیز می شود.
سرب در مقادیر کم نیز سمی می باشد ولی قرار گرفتن گاه به گاه در کنار آن و آلوده شدن بعید به نظر می رسد. این ظروف فقط به مکزیک محدود نمی شوند بلکه چین و دیگر کشورهای آسیای جنوب شرقی نیز سازنده ی این ظروف هستند.