picsart_1477468170690

شاید باورش سخت باشد اما تعدادی از دارو هایی که برای درمان بیماری های مختلف استفاده می کنید سبب چاقی و اضافه وزن شما خواهند شد. تعدادی از دارو هستند که بر متابولیسم بدن تاثیر گذار هستند، این دارو ها می توانند سوخت و ساز را افزایش دهند و یا مانع انجام آن شوند. با دکتر سلام همراه باشید.

یک متخصص طب سنتی گفت: داروهای شیمیایی از دسته فئوتیازین‌ها، سدیم والپروات، کاربامازپین و داروهای ضد افسردگی سه حلقه‌ای، لیتیوم، گلوکوکورتیکوئیدها، سولفونیل اوره، انسولین، آنتاگونیست های آدرنرژیک، سیپروهپتادین، رسپیریدون، کلوزاپین موجب چاقی می‌شود.

مریم ایران زاد اصل درباره داروهای شیمیایی که موجب چاقی می‌شود, اظهار داشت: در درمانگاه‌های چاقی پیش از ورود به فرآیند درمان اختصاصی چاقی، شرح حال کاملی توسط متخصص طب ایرانی از بیمار گرفته می‌شود که در درمانگاه‌های دانشگاهی، معمولا بیش از یک ساعت به طول می‌انجامد.

به گفته وی در این شرح حال مفصل، با توجه به کل نگر بودن مکتب طب ایرانی، ضمن توجه به ویژگی‌های فردی و خانوادگی و سوابق بیماری با مصرف داروها و غیره، عملکرد همه اندام‌ها از سر تا پا، با پرسش‌هایی از بیمار، و معاینه دقیق توسط پزشک، بررسی می‌شود و در صورت نیاز، برای کمک به تشخیص و انتخاب برنامه درمانی مناسب برای بیمار آزمایش‌هایی درخواست می‌شود.

این متخصص طب سنتی بیان داشت: مصرف داروهایی که چاقی از عوارض آنهاست از نکاتی که در شرح حال نیازمند توجه ویژه‌اند و ممکن است روند درمانی را تغییر دهند.

ایران زاد اصل عنوان کرد: داروهای شیمیایی از دسته فئوتیازین‌ها، سدیم والپروات، کاربامازپین، داروهای ضد افسردگی سه حلقه‌ای، لیتیوم، گلوکوکورتیکوئیدها، سولفونیل اوره، انسولین، آنتاگونیست های آدرنرژیک، سیپروهپتادین، رسپیریدون، کلوزاپین و … موجب چاقی می‌شود.

وی یادآور شد: درمان چاقی‌های ناشی از دارو تا زمانی که داروها قطع نشود، از آنجا که عامل اصلی چاقی موجود است, موفق نیست بنابراین در این افراد، با اصلاح سبک زندگی و توصیه‌های سلامتی، درمان اصلی به پس از قطع داروها با مشورت پزشک معالج، موکول می‌شود.

منبع: تسنیم