1-detox-water-skinnymom

کدو خورشتی، خیار، هندوانه، کرفس، هویج، تربچه، کیوی، هلو و کلم بروکلی از جمله خوردنی های سالمی هستند که می توانند آب مورد نیاز بدنمان را تامین کنند اما باز هم با این وجود بدنمان به نوشیدن آب نیازمند است دریافت آب کافی برای تامین سلامت بدن بسیار حائز اهمیت است این خوردنی ها آب‌ دارترین خوراکی هایی هستند که می توانید از آن ها برای دریافت آب مورد نیاز بدنتان کمک بگیرید.

آنچه همه ما می‌دانیم این است که هیدراته ماندن از اهمیت بسیاری برخوردار است. آب می‌تواند وزن شما را کنترل کند، چون شما را سیر نگه داشته و سموم زائد را از بدن دفع می‌کند. به علاوه، عملکرد کلیه‌ها در گرو دریافت آب کافی است. مطالعات زیادی به انجام رسیده است که همگی حاکی از اهمیت آب‌رسانی به بدن هستند.

حدود یک‌ پنجم آب مورد نیاز بدن ما از خوراکی‌ها (یعنی میوه و سبزیجات) تامین می‌شود؛ در این مطلب قصد داریم شما را با آب‌دارترین خوراکی‌های موجود آشنا کنیم که مصرف آنها به هیدراته ماندن کمک می‌کند.

1.خیار

راز آب‌رسانی خیار در محتوای آب قابل‌ توجه این خوراکی است. حدود 95 درصد خیار از آب تشکیل شده است. همچنین، پتاسیم زیادی در خیار وجود دارد که از سکته مغزی جلوگیری می‌کند. به علاوه، خیار یک خوراکی ضد التهاب است که به بهبود سلامت مغز کمک می‌کند. شما می‌توانید از خیار به عنوان یک میان‌وعده مجزا استفاده کنید یا آن را به همراه گوجه‌فرنگی و روغن زیتون و سرکه بالزامیک در تهیه سالاد به کار ببرید.

2.کدو خورشتی

همه ابرقهرمانان لباس شنلی به تن نمی‌کنند. کدو خورشتی یکی از این ابرقهرمانان است که جای پاستا را می‌گیرد. این خوراکی 95 درصد آب دارد. از این رو، به عنوان یکی از بهترین مواد غذایی برای تامین آب مورد نیاز بدن در نظر گرفته می‌شود.

3.هندوانه

اینکه هندوانه پای ثابت تمام پیک‌نیک‌هاست، یک دلیل عمده دارد: این میوه سرشار از آب است و می‌تواند شما را در یک روز گرم تابستان سیراب نگه دارد. این میوه حدود 92 درصد آب دارد. به علاوه، سرشار از مواد مغذی مانند ویتامین A، B6 و C است و همچنین لیکوپن و آنتی اکسیدان زیادی دارد. شما می‌توانید از هندوانه برای دادن عطر و طعم بیشتر به آب‌ استفاده کنید یا آن را به صورت اسموتی به همراه یخ مصرف کنید.

4.کرفس

این سبزی 95 درصد آب دارد و یک ضدسرطان عالی است. محققان دانشگاه ایلینوی در مطالعات خود دریافتند که لوتئولین موجود در کرفس، مانع از رشد سلول‌های سرطانی، به ویژه در پانکراس می‌شود. مطالعه محققان دانشگاه میسوری نیز نشان داده است که کرفس، از تکثیر سلول‌های سرطان سینه جلوگیری به عمل می‌آورد.

5.هویج

هویج 90 درصد آب دارد و از فیبر زیادی برخوردار است. این میوه برای چشم‌های شما مفید است، چون سوی چشم‌ها را زیاد می‌کند. هویج با حفظ رطوبت و غشای مخاطی چشم باعث افزایش دید به خصوص در هنگام شب می‌شود. شما می‌توانید از هویج به عنوان میان‌وعده استفاده کنید یا آن را در تهیه سالاد به کار ببرید.

6.تربچه

تربچه 95 درصد آب دارد. شما می‌توانید از تربچه مثل هویج استفاده کنید. تربچه به واسطه اثر خنک‌کننده‌اش شناخته می‌شود. گرمای طبیعی و عطر و طعم تند تربچه به کاهش حرارت بیش از حد بدن در گرمای زیاد کمک می‌کند.

7.کیوی

وقتی صحبت از ویتامین C به میان می‌آید، پرتقال حرف اول را می‌زند. اما کیوی هم دست کمی از پرتقال ندارد. 85 درصد کیوی از آب تشکیل شده است. همچنین، پتاسیم زیادی دارد. این میوه دارای شاخص گلیسمی پایینی است، یعنی به پایین نگه داشتن قند خون شما کمک می‌کند. این میوه گرمسیری میل شما را به خوردن شیرینی ارضا می‌کند. شما می‌توانید از کیوی به صورت مجزا یا در سالاد استفاده کنید. مصرف کیوی به همراه زینک از شما در برابر سرماخوردگی محافظت خواهد کرد.

8.هلو

این میوه خوشمزه 88 درصد آب دارد؛ چیدن هلو در باغ یک سرگرمی جالب است. این میوه هسته‌دار پتانسیل قابل‌توجهی برای جلوگیری از بیماری‌های مرتبط با چاقی مانند دیابت و بیماری‌های قلبی عروقی دارد.

9.سیب زمینی

سیب زمینی حدودا 80 درصد آب دارد و منبع پتاسیم است؛ همانطور که می‌دانید، پتاسیم به حفظ فشار خون شما کمک می‌کند. اما وقتی صحبت از محتوای آب به میان می‌آید، همه سیب زمینی‌ها مثل هم نیستند. سیب‌ زمینی‌های مومی شکل که معمولا به رنگ قرمز هستند، محتوای آب بیشتری دارند. پختن سیب زمینی به همراه پوست کمک می‌کند که پتاسیم آن حفظ شود و از بین نرود. شما می‌توانید سیب زمینی را به همراه کلم بروکلی، پروتئین بدون چربی، پنیر و حتی لوبیا به عنوان یک وعده دلچسب و خوشمزه استفاده کنید.

10.کلم بروکلی

کلم بروکلی پادشاه کلم‌هاست. از منظر تغذیه، این کلم گل سرسبد خانواده سبزیجات است. چون یک نیروگاه تغذیه است که به علت برخورداری از آنتی اکسیدان، فیبر، ویتامین و مواد معدنی از انواع بیماری‌ها جلوگیری به عمل می‌آورد. به علاوه، 91 درصد آب دارد. شما می‌توانید کلم را برای شام بخارپز کنید یا آن را در وعده‌های غذایی مختلف به صورت مجزا استفاده کنید.

11.طالبی

شما می‌توانید برای تهیه سالاد روی طالبی حساب باز کنید؛ اما گزینه‌های دیگری هم برای مصرف آن وجود دارد. اضافه کردن طالبی به گوشت کبابی به همراه انگور و تکه‌های پنیر، یک گزینه عالی است. همچنین می‌توانید از این میوه گرمسیری در تهیه سس سالسا استفاده کنید. مقدار آب موجود در طالبی حدودا 90 درصد است. این میوه منبع بتاکاروتن و ویتامین C نیز هست.

12.بادمجان

بادمجان یک رنگین کمان طبیعی است؛ اکثر بادمجان‌ها با رنگ بنفش و بعضی دیگر با رنگ سبز، نارنجی، سفید و راه‌راه رشد می‌کنند. محتوای آب این خوراکی حدودا 89 درصد است؛ از این رو، به عنوان یک سبزی آب‌رسان در نظر گرفته می‌شود. بنابراین، از افزودن آن به برنامه غذایی خود مطمئن شوید. بادمجان یک غذای کم‌کالری است و از فیبر زیادی برخوردار است. همچنین منبع مس، ویتامین B، منگنز، ویتامین K و پتاسیم است؛ مواد مغذی که برای سوخت و ساز مناسب بدن، سیستم ایمنی و قلبی عروقی سالم بسیار مفیدند.

13.شلغم

شلغم یک خوراکی ترد و کم شیرین است. حدود 90 درصد آن از آب تشکیل شده و همچنین سرشار از ویتامین C، آهن و پتاسیم است. شما می‌توانید از ترکیب انبه، هندوانه و آناناس و انواع چاشنی مانند پودر فلفل قرمز و آب لیمو برای تهیه یک سالاد خوشمزه مکزیکی استفاده کنید.

14.گوجه فرنگی

گوجه فرنگی 95 درصد آب دارد و به عنوان یکی از بهترین صیفی‌جات آب‌رسان شناخته می‌شود. گوجه فرنگی یک خوراکی مغذی و منبع بزرگ لیکوپن است؛ یک کاروتینوئید که گفته می‌شود با سرطان مبارزه می‌کند. همچنین از پتاسیم و ویتامین‌های A و C برخوردار است. اما باید مراقب محصولات حاوی گوجه فرنگی با قند افزودنی باشید، چون این محصولات عوارض زیادی به همراه دارند. شما می‌توانید گوجه فرنگی را با کمی روغن زیتون گریل کنید و از آن به عنوان یک غذای فرعی لذت ببرید و یا با افزودن پنیر و چاشنی، آن را به همراه تن ماهی، مرغ یا سالاد میگو میل کنید.

15.توت فرنگی

اگر قرار بود مادر طبیعت یک کاسه آب‌نبات جلوی‌مان بگذارد، بی‌گمان آن کاسه پر از توت فرنگی می‌شد. توت فرنگی 92 درصد آب دارد. به طور کلی، انواع توت‌ها به عنوان میوه‌های آب‌رسان در نظر گرفته می‌شوند. (تمشک 87 درصد و زغال اخته 85 درصد آب دارند) این میوه به هیدراته ماندن شما کمک می‌کند، بنابراین تا می‌توانید توت فرنگی بخورید یا آن را به آب‌ نوشیدنی‌تان اضافه کنید تا یک نوشیدنی خوش‌طعم داشته باشید.

16.کاهو

از منظر تغذیه، کاهو ضعیف‌ترین گزینه در حلقه سبزیجات سالادی است. اما یک منبع سرشار از آب است. 96 درصد کاهو از آب تشکیل شده است. کاهو یک خوراکی کم‌کالری است (تنها 10 کالری در هر فنجان) و منبع فیبر و ویتامین‌های A و C است. شما می‌توانید از کاهو در ساندویچ‌تان استفاده کنید یا آن را به تنهایی میل کنید. همچنین می‌توانید از برگ‌های بزرگ کاهو برای تهیه دلمه یا پیراشکی استفاده کنید.

17.گل کلم

اگر تا الان عضو تیم کلم‌ها نشده‌اید، شاید به علت عدم وجود عطر و طعم این سبزی باشد. اما بهتر است یک بار دیگر آن را امتحان کنید. یکی از نقاط قوت گل کلم این است که به راحتی عطر و طعم دلخواه شما را به خود می‌گیرد. شما می‌توانید از گل کلم در تهیه سوپ سیب زمینی استفاده کنید، بدون آنکه بافت خامه‌ای سوپ به هم بخورد. گل کلم حدودا 92 درصد آب دارد و سرشار از فیبر است. هر فنجان گل کلم پخته شده 3.5 گرم فیبر دارد.

منبع: eatthis