تحقیقات جدید نشان می دهد که کلسیم به شکل مکمل، نه غذاهای غنی از کلسیم، ممکن است تاثیر مضری بر روی قلب داشته باشد. این مطالعه نمی تواند ثابت کند که این مکمل ها باعث مشکلات قلبی می شوند ولی بر این باور است که مصرف کنندگان برای مصرف آن محتاطانه عمل کنند.
آمریکایی ها بر این باورند که مصرف مکمل های کلسیم که برای سلامت استخوان مفید است البته اگر به همراه ویتامین و مواد معدنی باشد بهتر است. اما مطالعه شواهدی را نشان می دهد که کلسیم اضافی مکمل ها می تواند به قلب و سیستم عروقی آسیب برساند.
حدود ۴۳ درصد از بزرگسالان آمریکایی یک مکمل شامل کلسیم مصرف می کنند و بیش از نیمی از زنان بالای ۶۰ سال برای کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان، مصرف کننده ی این مکمل ها می باشند.
در مطالعه ی جدیدی که با استفاده از داده های جمع آوری شده ۱۰ سال آزمایشات پزشکی ارائه شده است بیش از ۲۷۰۰ بزرگسال مورد مطالعه ی بیماران قلبی قرار گرفتند که رده ی سنی آن ها بین ۴۵ تا ۸۵ سال و از نظر رژیم غذایی و مکمل ها مورد سوال قرار گرفتند با هدف اندازه گیری کلسیفیکیشن سی تی اسکن عروق از آن ها گرفته شد.
پس از تنظیم از نظر عواملی مانند ورزش و وزن تحقیقات نشان داد افرادی که از این مکمل ها مصرف نمی کنند در مقایسه با افرادی که مصرف می کنند ۲ درصد کمتر به بیماری های قلبی دچار می شوند.
آن ها دریافتند افزایش قابل توجه کلسیم موجود در مکمل ها باعث ایجاد پلاک در شریان ها می شود. آن ها توصیه می کنند به جای مکمل ها از مواد طبیعی که دارای کلسیم زیاد هستند استفاده شود.
نمونه این مواد شیر، فرآورده های لبنی، کلم بروکلی، پرتقال و لوبیا است.
بیمارانی که واقعا نیاز به مصرف این مکمل ها دارند باید با توجه به دستور پزشک از یک دوز مناسب استفاده کنند.
این مکمل ها همچنین شانس مبتلا شدن به سنگ کلیه را افزایش می دهند. از آنجا که ریسک و خطر بالقوه برای بیماری های قلبی وجود دارد. توصیه پژوهشگران این است که از یک فرم طبیعی در قالب سبزیجات برگ سبز به خصوص سبز تیره و فرآورده های لبنی استفاده شود.
زیرا بیماری عروق کرونر قلب سالانه جان بیش از ۳۷۰/۰۰۰ آمریکایی را می گیرد.