هنگامی که صحبت کاهش خطر ابتلا به سرطان پیش می آید، پزشکان صحبتی ندارند و بیماران مایل به شنیدن نیستند. بیش از دو سوم متخصصان مراقبت های اولیه در پاسخ به یک نظر سنجی می گویند وقتی گفت و گو با بیمار در مورد مراحل جلوگیری از ابتلا به سرطان پیش می آید، تنها 27% از آن ها مراقبت های حرفه ای بهداشتی را انجام داده اند و در مورد آن بحث می کنند.
پیشگیری از سرطان و غربالگری کلید بخش هایی از ابتکار در بهبود این بیماری است.
کسانی که به طور حرفه ای این مراقبت ها را انجام داده اند کسانی بوده اند که استفاده از کاندوم را برای رفتارهای جنسی پرخطر لازم می دانند که 13% از جمعیت تحقیق را تشکیل داده اند.
49% آن ها ترک سیگار را بازگو کرده اند. 25% مربوط به خانواده های با سابقه ابتلا به سرطان می باشند. اما بیشتر بیماران و پزشکان در مورد موضوعاتی مانند آزمایشات، ماموگرافی و یا کولونوسکوپی، آزمایشات سالانه سلامت و داشتن یک بدن سالم و از دست دادن طبیعی وزن بحث می کنند.
در میان بیماران رایج ترین کارهایی که انجام شده است، عبارتند از ترک سیگار، یک تست سلامت سالانه، تست های غربالگری، محدود کردن و یا جلوگیری از خوردن الکل و خوردن یک رژیم غذایی سالم و متعادل است که در این میان الکل و چاقی می تواند خطر ابتلا به سرطان مری را افزایش دهد. اگر کارهای گفته شده به خوبی انجام شود خطر ابتلا به سرطان به طور چشمگیری کاهش می یابد.
سرطان اگر در مراحل اولیه تشخیص داده شود، درمان آن بسیار آسان تر و به احتمال زیاد قطعی می باشد.
با وجود پیشرفت های عمده ای که در سال های اخیر در رابطه با سرطان صورت گرفته است، هنوز هم چیزهای ناشناخته ای در مورد چگونه تاثیر گذاشتن غذا و شیوه ی زندگی روی این قضیه وجود دارد که تنها راه رسیدن به این ایده بهبود واقعیت زندگی از طریق تحقیق بیشتر است.