سکسکه از جمله واکنش های عذاب آور بدن ماست که گاهاً در مکان ها و مواقع حساس به سراغ ما می آید. با این که سکسکه از علائم اختصاصی هیچ بیماری خاصی نیست اما سکسکههای ناگهانی میتواند یکی از نشانههای سکته قلبی، آلرژی و ریفلاکس معده و عصب فرنیک باشد. در ادامه در این باره بیشتر توضیح خواهیم داد با همراه باشید.
هر فردی که سکسکه میکند باید از نظر بیماری عضوی کاملا بررسی شود تا خلاف آن ثابت شود. در غیر این صورت ممکن است از یکی از نشانههای بیماری چشمپوشی کند. در مورد سکسکه اگر علت یا بیماری خاصی را پیدا نکردیم، باید عامل تحریککننده خارجی از جمله غذا را هم در نظر داشته باشیم، زیرا ممکن است فرد غذای سالمی را مصرف نکند و یا اینکه غذای خاصی به بدنش نسازد و در او سکسکه ایجاد کند. چون سکسکه بر اثر انتقال موج و تحریک اعصاب مختلف است، شوک عصبی باعث میشود از انتقال امواج از معده به مغز جلوگیری شده و تحولی در آن سیستم ایجاد شود و سکسکه فرد را قطع کند.
منبع: بیتوته
سکسکه در همه افراد ظاهر میشود، سکسکههای ناگهانی در اثر خوردن دارو، غذای زیاد یا غذای ناسالم و اتصاع شدید معده به وجود میآید و سکسکههای مزمن و طولانی نیز بر اثر بیاحتیاطیهای غذایی ایجاد شده و تا مدت طولانی فرد را درگیر میکند.سکسکههای طولانی مدتی که گاها چندین ماه به طول میانجامد، در این موارد به دلیل تحریک سیستم اعصاب که از قسمت فوقانی معده و انتهای مری و پرده دیافراگم سرچشمه میگیرد به وجود میآید که گاهی التهابات مزمن یا همان بازگشت اسید است اما حالت تیک عصبی را در فرد ایجاد میکند که این تیکهای عصبی فرد را به سکسکه میاندازد.
نحوه درمان سکسکه را با توجه به علت آن در افراد مختلف متفاوت دانست و افزود: اگر فردی دچار بیماری قلبی است باید ابتدا بیماری قلبی خود را درمان کند و کسی که ناراحتی معده دارد باید به مداوای معدهاش بپردازد. همچنین اگر پرده دیافراگم به علل مختلف مثل سینه پهلو، سرماخوردگی یا ورود ویروس به بدن دچار ضایعهای شده باشد، برای درمان سکسکه باید ابتدا آن ضایعه را برطرف کند.
آلرژی به مواد غذایی مانند بیماری آسم و کهیر نیست و با آنها متفاوت است و به صورت تهوع، دل درد، برگشت اسید، سرفه، سکسکه، نفخ و اسهال ظاهر میشود.
سویا، ماهی، میگو، شیر گاو، گندم و پسته شامی از جمله مواد خوراکی هستند که باعث بروز سکسکه در فرد میشود.