در یک مطالعه جدید که مقایسه بین زنان باردار جوان و همسالان آن ها انجام شد؛ زنان باردار خطر سکته مغزی بالاتری داشتند. در حالی که سکته در زنان جوان بسیار کم است. ولی با توجه به پژوهش ها، پس از بارداری این ریسک افزایش می یابد.
هنوز به طور کامل مشخص نیست که چرا این خطر می تواند وجود داشته باشد، اگر چه به گفته این پژوهش گران پره اکلامپسی که فشار خون بالا در دوران بارداری می باشد، می تواند نقشی را در این قضیه بازی کند.
محققان همچنین اعلام کردند یک نفر از پنج نفر این زنان با سن کمتر از ۳۵ سال که دچار سکته مغزی می شوند مربوط به دوران بارداری می باشد، درحالی که یک نفر از ۱۰۰ نفر، بالای ۳۵ سال را شامل می شود.
مطالعات نشان می دهد که این خطر در سه ماهه ی سوم بیشتر می شود و یک رویداد نادر می باشد که در هر ۱۰۰/۰۰۰ نفر، تعداد ۳۴ نفر را درگیر می کند.
محققان، آمار زنانی که دچار سکته مغزی و یا حملات مشابه شده بودند را مورد مطالعه قرار دادند. بیش از ۱۹۰۰۰ نفر از زنان 55-12 ساله که نزدیک به ۸۰۰ نفر آن ها درطول دوران بارداری و یا ۶ هفته بعد از ولادت فرزند دچار این عارضه شده بودند.
در جوان ترین گروه که میانگین سنی آن ها 24-12 سال بود، بارداری بیش از دو برابر خطر سکته مغزی را در خود نشان دادند.
زنانی که فشار خون و دیابت دوران بارداری دارند، بیشتر در معرض خطر سکته مغزی هستند.
در دوران بارداری لخته شدن خون ممکن است افزایش پیدا کند که این به دلیل تغیراتی است که در جریان خون اتفاق می افتد و می تواند باعث سکته شود.
در بارداری سطح هورمون های مرتبط با زایمان نیز تغییر می کند که همین مساله باعث افزایش این خطر می شود.
حدود یک سوم زنانی که دچار سکته مغزی می شوند مبتلا به پره اکلامپسی هستند.
توصیه مهم به زنان بادرار این است که کودکان و اطرافیان آن ها علایم و نشانه های سکته ی مغزی را بشناسند و در صورت بروز به آن ها کمک کنند.
علایم سکته می تواند افتادگی صورت، ضعف یا بی حسی دست یا پا، مشکل در صحبت کردن و یا سر درد به بدترین شکل ممکن باشد.