23

این جمله را بار ها شنیده اید که ، افسردگی و ناراحتی امروزه یکی از شایع ترین مسائل و مشکلات جوامع مختلف است. اما همیشه قرار نیست برای درمان آن از راه روانشناسی استفاده کرد. گاهی روش های آسان تری نیز برای درمان ناراحتی وجود دارد.

آیا می دانید مواد غذایی مختلف، علاوه بر سیر کردن شما می توانند بر سلامت روان شما هم تاثیر داشته باشند؟ اگر دوست دارید با خوراکی های شادی آور بیشتر آشنا بشوید…

 

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد می کنیم. در بین انواع مواد غذایی، تعدادی از آنها تاثیر بیشتری بر شاد شدن ما دارند که در «سفره سالم» این هفته به مهم ترین آنها اشاره می کنیم.

 

 

۱. موز: برخی موادغذایی مانند موز حاوی آمینواسیدی به نام تریپتوفان هستند که می تواند در بدن به سروتونین تبدیل شود. ترشح مقادیر مناسبی از سروتونین در مغز نیز می تواند به افزایش حس شادی، بهبود خلق وخو، داشتن خوابی آرام و کاهش درد در بدن کمک کند. به همین دلیل به طرفداران شادی توصیه می شود مصرف موز را فراموش نکنند.

 

 

۲. عسل: «به جای قند و شکر، عسل بخورید»! این توصیه متخصصان تغذیه به تمام آنهایی است که می خواهند روز شاد و آرامی را آغاز کنند. عسل، حاوی موادی به نام کامپفرول و کوئرستین است که هردوی آنها می توانند شادی آور باشند، باعث حفظ سلامت سلول های مغزی شوند و احتمال بروز تنش های عصبی را کاهش دهند. قندهای موجود در عسل، نسبت به قندهای موجود در قند و شکر، کمتر بر افزایش ناگهانی سطح قند خون و افت قند متعاقب آن تاثیر می گذارند و از این طریق هم جلوی بدخلقی را می گیرند.

 

۳. ماهی: مصرف مواد غذایی حاوی چربی های خوب، یکی از راه های رسیدن به شادی و آرامش در طول روز است؛ مثلا ماهی، گردو، روغن زیتون، روغن کانولا و روغن بذر کتان، سرشار از اسیدهای چرب امگا۳ هستند و مصرف آنها می تواند باعث از بین رفتن حس افسردگی و بهتر شدن خلق وخو شود. نتیجه مطالعه های جدید هم نشان می دهد مصرف ماهی های چرب به دلیل امگا۳ موجود در آنها، می تواند برای بهبود وضعیت روانی بیماران مبتلا به اختلال دوقطبی هم موثر باشد. هفته ای ۲ مرتبه مصرف ماهی هم بیش از ۵۰ درصد باعث پیشگیری از ابتلا به افسردگی می شود.

 

 

۴. تخم مرغ: تخم مرغ حاوی ریزمغذی هایی مانند روی، ویتامین B، آویدین، اسیدهای چرب امگا۳ و پروتئین مرغوب است. از این رو، مصرف این ماده غذایی نه تنها می تواند انرژی خوبی به شما بدهد، بلکه می تواند برای مدت زمان بیشتری هم شما را سیر نگه دارد و جلوی کاهش خلق در اثر گرسنگی را بگیرد. نتیجه تحقیقی که در سال ۲۰۰۸ در مجله بین المللی چاقی منتشر شد، نشان داد آن گروه از افرادی که یک تخم مرغ به عنوان صبحانه مصرف می کنند، انرژی بیشتری تا رسیدن به وعده ناهار دارند، کمتر در معرض چاقی قرار می گیرند، کمتر بی حوصله و عصبی می شوند و به طور کلی روز شادتری را سپری می کنند.

 

۵. شکلات تلخ: شکلات تلخ سرشار از ماده معدنی منیزیم است. منیزیم می تواند با شل کردن عضلات و کاهش تنش های عصبی، باعث افزایش شادی و آرامش افراد در طول روز شود. ضمن اینکه شکلات تلخ هم مانند موز و گوشت بوقلمون، حاوی تریپتوفان است و به همین دلیل مصرف آن در طول روز با افزایش ترشح سروتونین، علایم افسردگی را کاهش و شادی را افزایش می دهد. متخصصان توصیه می کنند حتما در فصل های سرد سال برای پیشگیری از ابتلا به افسردگی های فصلی، مصرف شکلات تلخ (حاوی حداقل ۷۵ درصد کاکائو) را در برنامه غذایی روزانه خود داشته باشید.

 

۶. بوقلمون : گوشت بوقلمون (مانند موز) حاوی اسیدآمینه تریپتوفان است و با همان مکانیسمی که موز می تواند باعث رفع خستگی و احساس نشاط شود، می تواند به شادی ما کمک کند.

 

 

خلاصه اینکه…

 

هرچه مواد غذایی، تازه تر و سالم تر باشند و در فرایند تولید آنها دخالت کمتری داشته باشیم، حاوی ریزمغذی های بیشتری خواهند بود و مصرفشان می تواند به سلامت جسمی و روانی مان کمک کند. مغزها و دانه های خام، میوه ها و سبزی های تازه، تخم مرغ و لبنیات، همگی جزو خوراکی هایی هستند که مصرف متعادل و روزانه آنها کمک زیادی به حفظ آرامش می کند.