stomach-ache

آپاندیس و عمل جراحی آن، از جمله جراحی هایی میباشد که دوران نقاهت نسبتاً حساسی دارد و باید تا چند روز مواد غذایی و اعمال خود را از فیلتر سلامت رد کرد. البته افرادی که آپاندیس عمل کرده‌اند بعد از دو یا سه روز می‌توانند به رژیم عادی غذایی بازگردند و پس از آن نیز دیگر محدودیت تغذیه‌ای خاصی ندارند. ولی با این حال باید به یک سری نکات تغذیه ای توجه داشت؛ این نکات را در ادامه در اختیار شما قرار میدهیم، با ما همراه باشید.

اگر عمل آپاندیس فرد بدون عارضه‌ای خاص باشد، ابتدا باید تا شش ساعت غذایی مصرف نکند و سپس طی چهار مرحله رژیم مایع صاف، سوپ کامل، رژیم نرم و رژیم پرکالری و  پرپروتئین را رعایت کند.رژیم نرم شامل غذاهای نرم، فرنی، شله زرد و چلو ماهیچه است. از آنجاکه فرد مدتی موادغذایی کافی دریافت نکرده است نیازمند رژیم پرکالری و پرپروتئین شامل گوشت قرمز و سفید، تخم مرغ، شیر و … است که حتی می‌تواند این رژیم را با پروتئینی مانند شیرخشک غنی کند. در این رژیم می‌توان برای افزایش کالری از خامه و کره استفاده کرد.

به فردی که آپاندیس عمل کرده و دچار تب شده است، توصیه می‌شود مایعات بیشتری مصرف کند.از آنجا که این عمل زخمی را در بدن ایجاد می کند، فرد برای ترمیم زخم نیازمند روی، ویتامین C، ویتامین A و ویتامین K است که می‌تواند از منابعی همچون میوه ، گوجه، کلم، فلفل، ماست پروبیوتیک، گوشت قرمز، ماهیچه، لبنیات، جگر، طالبی، انبه و زردآلو این ویتامین‌ها را تامین کند.

در برخی موارد ممکن است فرد از مسهل استفاده کند که در این صورت توصیه می‌شود مصرف فیبر به گونه‌ای باشد که نه فرد دچار یبوست و نه دچار نفخ شود، زیرا نفخ برای فردی که عمل آپاندیس کرده مضر است.برای این افراد حتما از آنتی بیوتیک هم استفاده می‌شود که باید دانست این آنتی بیوتیک ممکن است با برخی مواد از جمله کلسیم تداخل تغذیه‌ای داشته باشد.همه این روند دو یا سه روز بیشتر طول نمی‌کشد و فرد پس از آن محدودیت غذایی ندارد.

منبع: روزنامه خراسان