picsart_1477848899731

هر کسی علاقمند است زندگی آرام و بدون تنش داشته باشد. زندگی عاری از هرگونه عاملی که سبب از بین رفتن آرامش وی می شود. اما در جامعه امروز که هیچ کس از فردای خود خبر ندارد این امر غیر ممکن بنظر می رسد. اما ما راهکاری مناسب برای شما یافته ایم. با دکتر سلام همراه باشید.

فرشاد شیبانی متخصص روانشناسی بالینی و مدرس دانشگاه با بیان اینکه سلامتی فقط نبود بیماری یا ناتوانی نیست، گفت: سلامتی همان حالت های رفاه کامل جسمی، روانی و اجتماعی انسان است.
با آگاهی از توانایی های خود به مقابله با استرس بپردازید!

وی با بیان اینکه شناخت نیازهای روانشناختی برای دستیابی به سلامت روان تاثیر دارد، اظهار داشت: اولین نیاز روانشناختی توجه به برقراری تعادل بین جسم و روان است و اگرچه نمی توان، جسم و روان را از هم تفکیک کرد اما برای توجه دقیق تر، می توان آنها را از لحاظ نظری جدا کرد.
این روانشناسی بالینی ادامه داد: به طور مثال مشکلات جسمانی فردی، باعث ایجاد مشکلات روانشناختی در او شده است و وجود فرد مبتلا به بیماری آنفولانزا باعث کم حوصله، عصبی و کم انرژی شدن افراد دچار مشکلات جسمی و روانشناختی هستند می باشد.

پرکاری تیروئید عاملی برای ایجاد اضطراب!

شیبانی با بیان اینکه فردی که دچار پرکاری تیرئید است ممکن است اضطراب و بیقراری زیادی را تجربه کند، افزود: بی خوابی و یا عدم استفاده از تغذیه سالم در وضعیت روانشناختی افراد تاثیر می گذارد.
وی با اشاره به اینکه برخی مسائل روانشناختی در مشکلات جسمانی نقش زیادی بازی می کنند اذعان داشت: استرس در بعضی افراد مشکلات گوارشی وی را شدید می کند، پس در نتیجه جسم سالم به داشتن روانی سالم کمک شایانی خواهد کرد.
این مدرس دانشگاه درباره نیاز به احساس کنترل بیان کرد: اگر فردی قادر به ایجاد تغییر در محیط مان باشد، ما با شرایط استرس زا و چالش برانگیز مقابله بهتری داشته باشیم که این امر از احساس درماندگی و یاس در افراد جلوگیری می کند.
شیبانی با بیان اینکه نیاز به صمیمیت و تعلق خاطر یکی دیگر از نیازهای روانشناختی انسان است بیان کرد: همه ما به یک دوست نیاز داریم، زیرا بودن در کنار فردی که با او هدف گذاری های مشترک، آرزو ها و خواسته ها به اشتراک گذاشته شود باعث ایجاد احساس بسیار خوشایند در افراد می شود.

احساس امنیت، یکی از نیازهای انسان است!  

وی بیان کرد: داشتن احساس تعلق خاطر و روابط سازنده با یک گروه یا اجتماع به فرد احساس آرامش می بخشد.
این روانشناسی بالینی با بیان اینکه نیاز به امنیت اولین و مهمترین نیازهای بشری محسوب می شود، اظهار داشت: نیاز به امنیت جانی (آب، غذا، سرپناه)، امنیت اقتصادی، امنیت شغلی، امنیت سیاسی و  از اصلی ترین ابعاد این نیاز است.
شیبانی با بیان اینکه معنا و هدف در زندگی از اهمیت بالایی برخور دار است، عنوان کرد: خلق نکردن معنا در زندگی و بی توجهی نسبت به امور معنوی باعث نادیده گرفتن بعد مهمی از نیازهای خود است که متاسفانه برخی از ما چنان درگیر زندگی روزمره و تامین معاش هستیم که فرصت لازم برای فکر کردن به این بعد مهم را از دست می دهیم.
این مدرس دانشگاه ادامه داد: معنویت شامل توجه به امور مذهبی، اقدامات خیرخواهانه، کمک به محیط زیست یا حیات وحش و بسیاری از امور دیگر که احساس تعالی را در فرد ایجاد می کند است.

نیاز به احترام و نیاز به خود شکوفایی!

این روانشناس بالینی با بیان اینکه احترام قبل از هر چیز نسبت به خود است و سپس قدر و منزلتی که توسط دیگران برای فرد حاصل می‌شود، اذعان داشت: اگر افراد نتوانند نیاز خود به احترام را از طریق رفتار سازنده برآورند، در این حالت فرد برای ارضای نیاز جلب توجه و مطرح شدن، به رفتار خرابکارانه یا نسنجیده متوسل می شود.
وی  با اشاره به نیاز احترام و خودشکوفایی، بیان کرد: درک واقعیت تحمل شرایط مبهم، قبولی خود و دیگران آن طورکه هستند، خود جوشی در اندیشیدن و رفتار، شوخ طبعی، خلاق، علاقه مند به شادکامی انسانها، لذت بردن از تجربیات اساسی زندگی و همرنگ جماعت نشدن از خصیصه مشترک افراد خودشکوفا است.

 

منبع: قدس آنلاین