7-signs-vitamin-d-deficiency-fb

اگر سطح ویتامین دی بدنمان کاهش پیدا کرد چه مشکلاتی برای ما به وجود می آید چه خطراتی سلامتی مان را تهدید خواهد کرد با چه اختلالاتی مواجه خواهیم شد پوکی استخوان، بروز سرطان، افسردگی و بیماری پا پرانتزی در صورت کاهش ویتامین دی در بدن اجاد خواهد شد پس سعی کنید از خوردنی هایی که حاوی ویتامین دی هستند به صورت روزانه استفاده کنید.

 

«۷۶درصد نوجوانان، ۸۶درصد زنان باردار و ۶۰درصد میانسالان در ایران دچار کمبود ویتامینD هستند.»

این آمار را زهرا عبداللهی مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی داد و افزود: آخرین بررسی‌های وزارت بهداشت نشان می‌دهد که کمبود ویتامینD در تمام گروه‌های سنی ایرانیان وجود دارد به‌عنوان مثال 76درصد افراد گروه سنی 14تا 20سال که نوجوانان دختر و پسر هستند، با کمبود ویتامینD مواجه هستند.

وی افزود: این بررسی‌ها نشان می‌دهد که در میانسالان یعنی گروه سنی 40تا 60سال هم در مردان و هم زنان با شیوع 60درصدی کمبود ویتامینD مواجه هستیم، 86درصد زنان باردار نیز با کمبود ویتامینD مواجه هستند.همچنین کمبود ویتامینD اکنون یک مشکل جهانی است و در کشورهای اروپایی نیز بین 60تا 70درصد مردم دچار کمبود ویتامینD هستند.

وی ادامه داد: مهم‌ترین علت کمبود ویتامینD این است که منابع غذایی آن بسیار کم است و به‌طور کلی منابع غذایی از نظر این ویتامین فقیر هستند، این ویتامین البته در نور خورشید وجود دارد اما اکثر مردم به‌خصوص در جوامع شهری و آپارتمان‌نشین به اندازه کافی از ویتامینD استفاده نمی‌کنند. حداقل میزان آفتاب مورد نیاز برای تأمین ویتامینD قرار گرفتن دست‌وصورت در معرض نور مستقیم خورشید به مدت 10تا15 دقیقه است.وی گفت: در گذشته که خانه‌ها حیاط داشت و بچه‌ها به حیاط می‌رفتند، میزان کمبود ویتامینD کمتر بود اما اکنون در زندگی آپارتمان‌نشینی این مشکل بیشتر شده است و آلودگی هوا نیز این مسئله را تشدید کرده است.

عبداللهی افزود: کمبود ویتامینD موجب مشکلات زیادی ازجمله پوکی استخوان، بروز سرطان، افسردگی و بیماری پا پرانتزی می‌شود و در وضعیت فعلی تنها راه‌حل جبران کمبود این ویتامین انجام کارهای مداخلاتی مانند مصرف مکمل ویتامینD3 است.

  • خطر راشیتیسم در کودکان

ضیاءالدین مظهری، عضو هیأت مدیره انجمن تغذیه ایران نیزگفت: شیوع کمبود ویتامینD در کشور بسیار بالاست و به جنس و سن هم ربطی ندارد، ‌در تمام گروه‌های سنی کودکان، جوانان، میانسالان و سالمندان و در هر دو جنس مذکر و مونث وجود دارد.

به‌گفته وی عوارض کمبود ویتامینD نیز بسیار زیاد است، شایع‌ترین آن پوکی استخوان است، کمبود ویتامینD همچنین موجب اختلال در جذب کلسیم می‌شود، همچنین، نور خورشید غیرمستقیم که از پشت شیشه به بدن می‌رسد، نقشی در تأمین ویتامینD مورد نیاز بدن انسان ندارد و در شهرهایی مثل تهران، اهواز و شهرهایی که گردوغبار و آلودگی هوا زیاد است، اشعه ماورای‌بنفش کافی به پوست افراد نمی‌رسد و در لابه‌لای آلودگی‌ها از بین می‌رود.

مظهری گفت: عوارض کمبود ویتامینD در کودکان بسیار شدیدتر است و اگر این کمبود با مکمل ویتامینD جبران نشود، موجب راشیتیسم و پا پرانتزی در این کودکان می‌شود و تغییرات استخوانی در سایر نقاط بدن حتی در جمجمه، ستون مهره‌ها و محل پیوستن دنده‌ها به مهره‌ها را به دنبال دارد. کمبود ویتامینD باعث شده تعداد افرادی که برای مشکلات استخوانی به پزشکان مراجعه می‌کنند، خیلی بیشتر شود، در گذشته افرادی که با چنین مشکلاتی مراجعه می‌کردند بیشتر افراد بالای 40سال بودند اما حالا در بین دختران جوان این کمبود تشدید شده که علت آن تغییر در سبک زندگی و نداشتن تحرک، شب بیداری و روزخوابی است که بین جوانان و به‌خصوص زنان بسیار دیده می‌شود. همچنین دامنه شیوع کمبود ویتامینD خیلی گسترده است تا حدی که 99درصد مراجعان به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی کمبود ویتامینD دارند.