radyoterapi

سرطان از جمله بیماری هایی است که درمان آن با عوارض شدید همراه است، برای همین محققان همواره در حال برگزاری کنگره های مختلف برای آسان تر کردن درمان سرطان میباشند. شیمی درمانی و رادیوتراپی رایج ترین راه های درمان سرطان هستند. برای آگاهی بیشتر نسبت به رادیوتراپی و موارد استفاده از آن، 19 تا 21 آبان قرار است یازدهمین کنگره سالیانه ‌کلینیکال آنکولوژی همزمان با نخستین کنگره بین‌المللی کلینیکال آنکولوژی برگزار شود. در این نشست خبری، محمدرضا قوام‌نصیری رئیس انجمن رادیوتراپی آنکولوژی ایران، علیرضا نیکوفر دبیر علمی کنگره و فرشید اربابی دبیر اجرایی کنگره امسال حضور داشتند.

فرشید اربابی در ابتدای جلسه با توجه به برگزاری 10 دوره از این کنگره در سال‌های قبل، به این نکته اشاره کرد که « با توجه به تجربه و نیاز جامعه، امسال به سمت برگزاری بین‌ا‌لمللی آن رفتیم. در این مراسم، متخصصان و میهمانان از سراسر اروپا و آمریکا حضور خواهند داشت. در کنگره‌ای که امسال به‌طور بین‌المللی قرار است برگزار شود، کارگاه‌های آموزشی در خلال کنگره، موجب ارتقای سطح درمان کشور خواهند شد. شرکت‌کننده‌هایی از عراق، لبنان و ترکیه، آمریکا، انگلیس، امارات متحده، هند، دانمارک و بلژیک در مراسم امسال حضور خواهند یافت.»  در ادامه نشست، نیکوفر دبیر علمی کنگره، برخی درمان‌ها را با هدف درمان و برخی را تنها به قصد تسکین عنوان کرد. به گفته او، «رادیوتراپی بهترین درمان برای التیام و تسکین درد بیماران است. اما این درمان به‌عنوان یکی از درمان‌های فعال و خوب شناخته‌شده نیست و باید اهمیت رادیوتراپی شناخته شود.
۷۰درصد بیماران سرطانی طی درمان  به رادیوتراپی نیاز دارند.  این درمان در دنیا قدمتی کمتر از 100 سال دارد و حدود 40 سال است در ایران از آن استفاده می‌شود اما هنوز از لحاظ علمی جای کار و تحقیق دارد تا بتواند جایگاه واقعی خود را در پزشکی پیدا کند.
این رشته در ایران، بعد از انقلاب پا گرفت. برای معرفی آن باید وقت بیشتری صرف کرد که برگزاری کنگره‌های سال‌های اخیر در معرفی هرچه بیشتر این رشته نقش چشمگیری داشته است اما هنوز نسبت به تجهیزات رادیوتراپی از کشورهای غربی عقب‌تر هستیم.» او در ادامه صحبت‌های خود به مقرون به صرفه بودن رادیوتراپی اشاره کرد و گفت: «این روش، هزینه کمتری نسبت به شیمی‌درمانی دارد، به‌طوری که هزینه  رادیوتراپی در بیمارستان‌های دولتی 7 تا 8 میلیون تومان و در بیمارستان‌های خصوصی بین 10 تا 15 میلیون تومان است و در بیماری‌های مختلف می‌توان از آن استفاده کرد. رادیوتراپی درمانی موضعی عوارض کمتری دارد. با این روش درمانی، علاوه‌بر بهبود کیفیت زندگی بیماران، طول عمر آنها نیز بیشتر می‌شود. به‌عنوان مثال در درمان سرطان پروستات و حنجره، رادیوتراپی موثرتر از عمل جراحی عمل می‌کند و کیفیت زندگی افراد را بالا می‌برد.»
سالانه حدود 95هزار مبتلا در کشور
محمدرضا قوام‌نصیری اشاره کرد: «می‌توان از رادیوتراپی در درمان انواع تومورهای اولیه و برخی لنفوم‌ها استفاده کرد. تومور سرطان سینه در خانم‌ها شایع‌ترین سرطان در دنیاست که در درمان آن  حتی رادیوتراپی حین عمل، بعد از برداشته شدن توده و حاشیه مجاور آن برای جلوگیری از انتشار توده سرطانی، انجام می‌شود.معمولا برای حذف بقایای تومور، رادیوتراپی را حین عمل انجام می‌دهیم که بسیار موفق بوده است. برخی تومورهای مغزی و تومورهای بیضه ازجمله سرطان‌هایی است که با رادیوتراپی قابل‌درمان‌اند.» نصیری در ادامه افزود: «از 100 درصد درمان، 40 تا 45 درصد با جراحی، 40 درصد با رادیوتراپی و 10 درصد باقی‌مانده با شیمی‌درمانی قابل درمان است. درحال حاضر، سالانه بین 90 تا 95هزار مورد نفر در کشور به سرطان مبتلا می‌شوند که 45هزار نفر از بیماران (حدود 50درصد) فوت می‌کنند. هدف ما این است که 50 درصد از این 45هزار بیمار بتوانند عمر طولانی داشته باشند و باید سالانه حدود 20 تا 25 هزار مرگ‌ومیر داشته باشیم.»

منبع: وکیل ملت