لبو از جمله خوراکی های محبوب در فصول سرد سال می باشد. این خوراکی سرشار از فواید و خواص مفید برای بدن می باشد. میزان بالای رنگدانه و آنتی اکسیدان در لبو سبب پیشگیری از افزایش کلسترول خون و همچنین سبب جوانی می شود. با دکتر سلام همراه باشید.
خواص غذایی و دارویی چغندر
طبیعت چغندر گرم وتر است.
مصرف چغندر بیماری جذام را از بین میبرد.
چغندر، عقل را زیاد میکند.
شیره چغندر یکی از بهترین شیرههای سبزی است که به ساختن گلبولهای قرمز خون کمک میکند، خون را تصفیه کرده و جریان خون را بهبود میبخشد. از این رو مصرف چغندر به خانمها بسیار توصیه میشود.
چغندر قرمز یا لبو به دلیل داشتن فیبر فراوان که خاصیت کاهش چربی خون را دارد و همچنین اسید فولیک، بهتر است در سبد غذایی بیماران قلبی و زنان باردار قرار بگیرد.
لبو دارای مقادیر فراوان آهن در کنار ویتامین C و اسیدفولیک است که از بروز کم خونی در افراد بهویژه دختران جوان ممانعت میکند.
چغندر ملین، نرمکننده و ادرارآور بوده و در رفع یبوست نقش عمدهای را ایفا میکند. همچنین اهمیت بسزایی در دستگاه گوارش دارد.
درمانکننده التهاب مجاری ادرار است.
چغندر برای درمان التهاب مثانه، بواسیر و بیماریهای پوستی بسیار مفید است. اشتها را نیز زیاد میکند.
چغندر مانند هویج دارای کاروتن است که در معده تبدیل به ویتامین A میشود.
مدر، اشتهاآور و آرامبخش است، کار عضلات را تقویت میکند، خون را بند میآورد، معده را تقویت میکند، اسهال خونی را متوقف میسازد.
آب پخته شده آن برای درمان التهاب مثانه، یبوست، بواسیر و بیماریهای پوستی مصرف میشود.
آب چغندرخام را بگیرید و با ماست مخلوط کنید و صبح ناشتا بخورید و هر روز تکرار کنید از سفید شدن موها جلوگیری میکند.
آن را بپزید و با آب نیم گرم آن تنقیه کنید ورم روده را درمان میکند.