picsart_1477925583829

لبو از جمله خوراکی های محبوب در فصول سرد سال می باشد. این خوراکی سرشار از فواید و خواص مفید برای بدن می باشد. میزان بالای رنگدانه و آنتی اکسیدان در لبو سبب پیشگیری از افزایش کلسترول خون و همچنین سبب جوانی می شود. با دکتر سلام همراه باشید.

لبو سرشار از آنتی اکسیدان است،رنگدانه‌های بی‌همتای آن، از بدن در برابر بیماری‌های قلبی و عروقی محافظت کرده و سطح کلسترول خون را پایین می‌آورند و خاصیت ضدپیری دارند
رنگ ارغوانی چغندر به دلیل وجود ترکیبی به نام بتاسیانین است که خاصیت ضدسرطانی داشته و از بروز سرطان‌ها به‌خصوص سرطان کولون جلوگیری می‌کند. در هر ۱۰۰ گرم از آن، ۳۸۰ میلی‌گرم پتاسیم وجود دارد که به کاهش فشار خون کمک می‌کند. فیبر زیاد موجود در آن، موجب کاهش سطح کلسترول خون و کاهش خطر بروز سکته‌های قلبی در بیماران قلبی است. گفتنی است، چغندر قرمز به دلیل داشتن مواد مغذی آهن در کنار اسید فولیک از بروز کم‌خونی جلوگیری می‌کند. مفیدترین و بهترین بخش چغندر، برگ آن است و بعد ساقه‌های آن و بعد از آن ریشه که پخته آن لبو نام دارد. قند ریشه چغندر برای مبتلایان به دیابت مضر است. لبو به دلیل داشتن فیبر که خاصیت کاهش چربی خون را دارد و همچنین اسیدفولیک، باید در سبد غذایی بیماران قلبی قرار گیرد. افراد می‌توانند با مصرف ۱۰۵ گرم چغندر قرمز، ۵۳ درصد اسیدفولیک مورد نیاز بدن را تامین کنند. رنگ ارغوانی چغندر به دلیل وجود ترکیبی به نام بتاسیانین است که خاصیت ضد سرطانی داشته و از بروز سرطان‌ها به‌خصوص سرطان کولون جلوگیری می‌کند. در هر ۱۰۰ گرم از آن، ۳۸۰ میلی‌گرم پتاسیم وجود دارد که به کاهش فشار خون کمک می‌کند فیبر زیاد موجود در آن، موجب کاهش سطح کلسترول خون و کاهش خطر بروز سکته‌های قلبی در بیماران قلبی است. گفتنی است، چغندر قرمز به دلیل داشتن مواد مغذی آهن در کنار اسیدفولیک از بروز کم‌خونی جلوگیری می‌کند. چغندر دو نوع است؛ یک نوع آن چغندر معمولی است به رنگ بنفش تیره یا قرمز (لبو) و نوع دیگر آن چغندر قند است و به رنگ زرد روشن است برای آن‌که پوست چغندر پخته به آسانی کنده شود، باید وقتی گرم است از آب گرم بیرون آورده و درون آب سرد قرار دهید تا به راحتی پوست آن جدا شود. چغندر دارای پروتئین، ویتامین‌های A، B۱، B۲، B۳ و C، مواد قندی و املاح معدنی چون فسفر، کلسیم و آهن است.

خواص غذایی و دارویی چغندر

طبیعت چغندر گرم وتر است.

مصرف چغندر بیماری جذام را از بین می‌برد.

چغندر، عقل را زیاد می‌کند.

شیره چغندر یکی از بهترین شیره‌های سبزی است که به ساختن گلبول‌های قرمز خون کمک می‌کند، خون را تصفیه کرده و جریان خون را بهبود می‌بخشد. از این رو مصرف چغندر به خانم‌ها بسیار توصیه می‌شود.

چغندر قرمز یا لبو به دلیل داشتن فیبر فراوان که خاصیت کاهش چربی خون را دارد و همچنین اسید فولیک، بهتر است در سبد غذایی بیماران قلبی و زنان باردار قرار بگیرد.

لبو دارای مقادیر فراوان آهن در کنار ویتامین C و اسیدفولیک است که از بروز کم خونی در افراد به‌ویژه دختران جوان ممانعت می‌کند.

چغندر ملین، نرم‌کننده و ادرارآور بوده و در رفع یبوست نقش عمده‌ای را ایفا می‌کند. همچنین اهمیت بسزایی در دستگاه گوارش دارد.

درمان‌کننده التهاب مجاری ادرار است.

چغندر برای درمان التهاب مثانه، بواسیر و بیماری‌های پوستی بسیار مفید است. اشتها را نیز زیاد می‌کند.

چغندر مانند هویج دارای کاروتن است که در معده تبدیل به ویتامین A می‌شود.

مدر، اشتهاآور و آرامبخش است، کار عضلات را تقویت می‌کند، خون را بند می‌آورد، معده را تقویت می‌کند، اسهال خونی را متوقف می‌سازد.

آب پخته شده‌ آن برای درمان التهاب مثانه، یبوست، بواسیر و بیماری‌های پوستی مصرف می‌شود.

آب چغندرخام را بگیرید و با ماست مخلوط کنید و صبح ناشتا بخورید و هر روز تکرار کنید از سفید شدن موها جلوگیری می‌کند.

آن را بپزید و با آب نیم گرم آن تنقیه کنید ورم روده را درمان می‌کند.

منبع: تراز