با تهیه یک سرپناه برای سگ خانگی تان به وی استقلال میدهید و موجب آرامش یافتن وی خواهید شد اما چگونه می توانیم یک خانه جمع و جور برای سگ خانگی مان تهیه کنیم راهنمایی های ما را در این زمینه بخوانید اما رفتار سگ ها چگونه قابل مدیریت است در اوایل سال های زندگی باید مراقب سلامتی و امنیت سگ خود باشید و سعی کنید وی را خوب تربیت کنید تا بتواند رضایت شما را جلب کرده و در کنارتان بماند.
سگ ها علاوه بر ایمن بودن در مقابل خطرات , به پناهگاهی جهت محافظت از عناصر خارجی نیاز دارند. سگ هایی که بیرون نگهداشته می شوند , در زمستان در مقابل سرمای آزاردهنده و در تابستان در مقابل گرمای سوزاننده قرار می گیرند. برای محافظت از سگتان در برابر آب و هوای خشن , برایش یک خانه درست کنید.
اگرچه برخی حیوانات با موهای خیلی بلند یا خیلی کوتاه حتی اگر بیرون منزلتان برایشان خانه درست کنید در برابر تغییرات دمایی شدید دوام نمی آورند. همچنین یادتان باشد اگر بیش از یک سگ دارید باید برای هرکدام یک پناهگاه درست کنید.
»» برای تهیه ی یک خانه ی مناسب برای سگتان این پیشنهادها را در نظر بگیرید :
- خانه ی سگتان باید به قدری بزرگ باشد که او بتواند بایستد و به راحتی بچرخد و به قدری کوچک باشد که گرمای بدن سگ به خودش برگردد.
- سقف خانه باید شیب دار باشد تا آب باران از روی آن به پایین بریزد.
- گر خانه ی سگ شما از چوب درست شده باشد باید حداقل 2 اینچ بالای سطح زمین قرار داده شود تا کف آن پوسیده نشود.
- در خانه باید به قدری بزرگ باشد که سگتان به راحتی وارد آن شود.
- در طول ماههای زمستان , برای حفاظت از سگتان در برابر بادهای سرد , در خانه باید توسط یک صفحه پلاستیکی قابل انعطاف ( مثل یک پادری که گوشه های تیز و برنده نداشته باشد ) پوشیده شود , یک تکه موکت هم در مواقع ضروری می تواند کارساز باشد اما موکت خیس می شود و یخ می زند.
- جای خواب تمیز و خشک از کاه , حصیر و یا برگ های سرو برایش تهیه کنید. جای خواب سگتان را باید هر هفته عوض کنید تا از سفت شدن و کثیف شدن آن جلوگیری کنید.
- در ماههای گرم سال سگ شما باید در جای سایه باشد (زیر سایه ی درخت و یا زیر سایه بان). خانه ی سگ در مجاورت مستقیم آفتاب خیلی گرم می شود و سگ شما در داخل آن احساس راحتی نمی کند.
- هر وقت سگتان را بیرون نگه می دارید مطمین شوید آب تمیز در ظرف لبه دار و یا در یک تشت بزرگ همیشه در اختیارش قرار دارد. همچنین حواستان باشد که آب در ماههای سرد سال یخ می زند.
»» نکاتی در مورد رفتار سگ ها
سگ شما برایتان دوست و همراه خوبی خواهد بود اما هر از چند گاهی ممکن است با رفتارهایش شما را عصبانی کند. مثل کثیف کردن فرش و موکت و یا خیس کردن کفش هایتان با آب دهانش. با اینکه سگ ها به آسانی در وهله ی اول عشق و دوستی را به صاحبانشان هدید می دهند اما یاد گرفتن قوانین زندگی با انسانها برای آنها به همین سادگی نیست.
شاید پاپی کوچولوی شما هنوز مفهوم آموزش در خانه را به طور کامل درک نکرده است و یا ممکن است برایش قابل توجیه نباشد که چرا پریدن از روی نرده ها ممنوع است.هرگونه مشکلی که شما با سگتان دارید , ما در اینجا اطلاعاتی را برای کمک به شما آورده ایم.
»» نکات زیر صاحبان سگ را راهنمایی می کند تا مشکل پیش آمده را به آسانی حل کنند.
اجازه ندهید که رابطه ی دوستانه ی بین شما و دوست وفادارتان خراب شود. با کمی تلاش و صبر و استفاده از نکاتی که در اینجا آورده شده است می توانید مشکلات رفتاری سگتان را حل کنید و او را در جایی که تعلق دارد ( در کنار خودتان ) حفظ کنید.
»» کنه زدایی : چگونه کنه ها را پیدا کنیم و آنها را از بین ببریم؟
اگر شما زمانی را در بیروون و جایی که کنه ها وجود دارند می گذرانید انجام چک آپ روزانه برای کنه زدایی برای سگتان و حتی خودتان ضروری است.
اگر کنه ای را بر روی بدن سگتان دیدید هول نکنید , این مراحل ساده و سریع را برای از بین بردن آن انجام دهید.
گام 1 : ابزار خود را بیاورید.
یک جفت دستکش , پنس , بتادین و الکل آماده کنید.
گام 2 : دنبال کنه ها بگردید.
اگر روی پوست سگتان احساس برآمدگی یا ورم می کنید , با دقت ببینید که آیا در آن ناحیه کنه ای به پوستش چسبیده یا نه. کنه ها می توانند سیاه , قهوه ای یا کرم رنگ باشند و هشت پا دارند. آنها می توانند خیلی ریز باشند (حتی به کوچکی یک سر سوزن ) پس با دقت نگاه کنید.
گام 3 : کنه را بردارید.
شما باید برای برداشتن کنه حتما دستکش به دست داشته باشید تا از تماس دست جلوگیری کنید. ( کنه ها می توانند بیماری را انتقال دهند ). تا جایی که می توانید پنس را به بدن سگتان نزدیک کنید و به آرامی کنه را بردارید , مراقب باشید از پوست سگتان نیشگون نگیرید! دستتان را مستقیم رو به بالا بکشید , مطمین شوید که کنه را کاملا برداشته اید چون اگر چیزی باقی بماند باعث عفونت می شود.
گام 4 : سیفون را بکشید.
برای اینکه از شر کنه کاملا خلاص شوید آن را داخل توالت بیندازید و سیفون را بکشید.
گام 5 : هوای بیمارتان را اشته باشید.
پوست سگ را با بتادین تمیز کنید و به پنس استفاده شده الکل بزنید. دستتان را هم بشویید! سگتان را به خاطر شجاعتش در جنگ مقابل کنه ها تیمار کنید.
در نهایت :
تا مدتی مراقب باشید که جایی که کنه روی پوست سگتان نشسته بود عفونت نکند , اگر پوست حیوان قرمز شد و یا عفونت کرد حتما به دامپزشک مراجعه کنید.
همچنین به نشانه های بیماری هایی که کنه عامل آنهاست در مورد سگتان توجه کنید , برخی از این نشانه ها شامل ورم مفاصل و یا لنگش است که سه یا چهار روز طول می کشد. تنبلی در حرکت , تب , خستگی , کمبود اشتها و نشانه های عصبی از دیگر علایم بیماری است.
“سگ ها را پشت وانت آزاد نگذارید”
اینطور به نظر می رسد که سگ هایی که پشت وانت در حال حرکت هستند از وضعیت خود لذت می برند. بینی آنها هوا را استشمام می کند و گوش هایشان در باد تکان می خورند , به نظر می رسد از سفر خیلی لذت می برند و همراه با صاحبشان به مکان های مختلف می روند. اما آنها ایمن نیستند. شما با قرار دادن سگتان در پشت وانت خطراتی را هم برای سگتان و هم برای اتومبیل های دیگر ایجاد می کنید.
اگر ماشین شما روی دست انداز بیفتد و یا ناگهانی ترمز کنید و یاجهت خود را برای جلوگیری از برخورد با مانعی ناگهان تغییر دهید , سگ شما به سادگی از وانت به بیرون پرتاب می شود. این امکان وجود دارد که سگتان کشته یا مجروح شود , و یا حتی اگر اینطور نشود تصادف کردن سگ شما با وسیله ی نقلیه ی دیگری موجب صدمه زدن به او می گردد. همچنین رانندگان دیگر ممکن است برای برخورد نکردن با سگ شما ناگهان تغییر جهت دهند و حادثه ی دیگری به وجود بیاید.
اگر شما مجبورید سگتان را با وانت انتقال دهید او را داخل باکس مخصوص حمل سگ قرار دهید و یا او را با خود در جلوی وانت بگذارید. اگر وانت شما چهار در است سگتان را در قسمت عقبی که از شیشه ی جلو فاصله دارد بگذارید. اینکه سگتان را در پشت وانت با زنجیر ببندید اصلا فکر مناسبی نیست ; در واقع , نمونه های زیادی بوده که سگ هایی که با طناب یا زنجیر در پشت وانت بسته شده بودند به بیرون پرتاب شده اند و همان زنجیر باعث حاق آویز شدن یا روی زمین کشیده شدن آنها شده است.
پیشگیری های امنیتی دیگری نیز در مورد حمل حیوان با اتومبیل (صرف نظر از نوع اتومبیل ) وجود دارد. اگر به مسافرت طولانی می روید به قلاده ی سگ خود یک کارت شناسایی متصل کنید که شامل اطلاعاتی از قبیل آدرس منزلتان و آدرس مقصد مورد نظرتان باشد. هرگز سگتان را داخل اتومبیل تنها نگذارید. در یک روز گرم دمای هوا در کمتر از چند دقیقه می تواند به 48 درجه سانتی گراد برسد حتی اگر قسمتی از پنجره ی ماشین باز باشد.
سفر شما همراه با سگتان می تواند بسیار لذت بخش باشد اگر نکات ایمنی را برای سگ خود رعایت کنید تا او صحیح و سالم با شما به مقصد برسد.
کیت کمک های اولیه برای سگ شما
هر کس که سگی در خانه دارد بهتر است همیشه جعبه ی کمک های اولیه برای او را در دسترس داشته باشد.
- کتاب کمک های اولیه سگ
- شماره تلفن دامپزشک سگتان
- برگه ی تاییدیه ی واکسن ها و سوابق پزشکی مهم سگ
- دماسنج مخصوص ( درجه حرارت بدن سگ نباید از ˚39.4 بالاتر و از ˚37.7 پایین تر رود.)
- باند استریل
- نوار چسب
- هیدروژن پروکساید ( بتادین )
- الکل
- کرم آنتی بیوتیک
- Epsom salts
- پنس
- وازلین
- محلول , پودر یا اسپری ضد عفونی کننده
- قلاده ی پلاستیکی
- باکس حمل برای سگ های کوچک
- پنبه
- آتل و زبان بندTongue depressor” “
- حوله
- پوزا بند یا باند برای جلوگیری از گازگزفتن
- چراغ قوه
- قیچی
- انبردست سرباریک
- کیسه یخ
- آب نمک
- مواد قندی یا یک شربت شیرین
- دستکش لاتکس
- محلول شستشو دهنده ی گوش
- ناخن گیر