picsart_1478001678673

شاید برای شما هم پیش آمده باشد و یا دیده باشید برخی از پزشکان در مواجه با بیماران اولین کاری که انجام می دهند معاینه چشمان بیمار است. این کار علل فراوانی را در بر می گیرد؛ از جمله تشخیص و ضعیت حیاتی بیمار. اما جالب است بدانید خودتان با معاینه چشمانتان می توانید بیماری های خود را تشخیص دهید. با دکتر سلام همراه باشید.

یکی از راه‌های تشخیص بسیاری از بیماری‌ها معاینه دقیق چشم‌ها و بررسی تغییرات ظاهری آنها است.
یکی از بیماری هایی که عوارض خود را بر چشم و ابرو می گذارد، بیماری تیروئید است.
بر اساس پژوهش ها ریختن ابروها و کم پشت شدن آنها می تواند نشانه اختلال در عملکرد غده تیروئید باشد.
گل مژه‌های ایجاد شده بر روی چشم که پس از گذشت 2 الی سه ماه همچنان بر روی چشم باقی می‌مانند یا پس از درمان مجدداً در همان محل ایجاد می شوند، ممکن است نشانه‌ای برای ابتلا به به نوع نادری از سرطان موسوم به sebaceous gland carcinoma محسوب شوند که باید سریعاً برطرف شوند.
سوزش چشم و تاری دید هنگام استفاده از کامپیوتر هم یکی از نشانه‌های سندرم بینایی کامپیوتر یا اختصاراً CVS است که به خاطر نگاه کردن بیش از حد به صفحه نمایش و تمرکز بر روی پیکسل های مونیتور ایجاد شده و علاوه بر سوزش باعث ایجاد سر درد و میگرن شدید می‌شود. افراد در این حالت باید میزان استفاده از رایانه را کاهش دهند زیرا در دراز مدت سبب بروز بیماری های چشمی از جمله خشکی این عضو حیاتی بدن می‌شود.
سفیدی چشم که به زردی می زند ممکن است نشانه‌ای از مشکلات کبدی یا کیسه صفرا در بزرگسالان باشد و فرد در صورت داشتن چنین علائمی باید سریعاً به پزشک متخصص مراجعه کند.
چشمی که دارای پف است و به نظر حالت بیرون‌زدگی دارد می تواند نشان دهنده پرکاری غده تیروئید در فرد باشد و با انجام آزمایش خون می توان میزان عملکرد هورمون های تیروئید فرد را اندازه گیری کرد.
نابینایی موقتی، افت بینایی یا دوبینی نشان دهنده خطر بالقوه بروز سکته مغزی در افراد است و فرد در صورت داشتن چنین علائمی باید به پزشک مراجعه کرده، رژیم غذایی دقیقی را رعایت کند و نیز فشار خون خود را به طور دائم کنترل کند.
علاوه بر بیماری فشار خون بالا، بیماران دیابتی نیز از تاری دید رنج می برند و این به دلیل مشکل گردش خون در بدن و مویرگ های چشمی در مبتلایان به این بیماری است که یکی از عوامل بروز نابینایی در جهان محسوب می‌شود.
کارشناسان اعلام کرده اند داشتن برخی عادات در زندگی و ابتلا به بیماری ها می تواند به سلامت چشم ها آسیب جدی برساند به همین دلیل رعایت نکاتی ساده می تواند سبب حفظ سلامت چشم ها شود از جمله: سیگار را ترک کنید. سیگار کشیدن سبب افزایش تولید رادیکال آزاد در سراسر بدن شده  و فرد  را در معرض خطر برای ابتلا به انواع بیماری ها بویژه مشکلات چشمی قرار می دهد.
اما 3 نکته مهم
مراقب قلب خود باشید؛ براساس تحقیقات فشار خون بالا می تواند باعث آسیب به عروق خونی در شبکیه چشم شده و مانع جریان یافتن آزادانه خون شود.
اجتناب ازمصرف نوشابه های رژیمی حاوی آسپارتام؛ مشکلات بینایی یکی از علائم حاد مسمومیت در اثر مصرف  آسپارتام است  که به عنوان شیرین کننده مصنوعی در بسیاری از نوشیدنی ها در سراسردنیا مورد استفاده قرار می گیرد.
از خوردن سبزیجات غافل نشوید؛ خوردن مقدار زیاد از سبزیجات تازه دارای برگ‌های سبز تیره، به ویژه کلم می تواند سبب حفظ سلامت چشم ها شود. مطالعات نشان می‌دهد کسانی که در رژیم غذایی آنها سبزی و میوه سرشاراز کاروتنوئید به ویژه لوتئین و زیگزانتین وجود دارد از سلامت بینایی بهتری به نسبت سایرین برخوردار هستند.